Da bi ponovo bili cijeli, moramo najpre biti slomljeni : Ljubav našeg života dolazi tek nakon greške života

Onda kada niste vidjeli ništa osim budućnost za vas dvoje , zamišljali svaki aspekt života zajedno i vjerovali da nema sile na svijetu koja može razbiti ono što imate – ali onda se razbilo.

Ovo bolno iskustvo boli i razbijanja očekivanja , razbilo vas u komade za koje niste mogli ni zamisliti da će se ponovo vratiti zajedno.

Možda je istina – Da bi ponovo bili u cjelosti, najprije morate biti slomljeni.

Zateknete se da vam je teška čak i sama pomisao na promjenu, vi ste tip koji zahtijeva drastičnu situaciju u životu da shvati potrebu za promjenom – stavite se u tu situaciju.Takođe, vjerovatno ćete govoriti sebi da nije uvijek stvar u učenju iz grešaka i još uvijek želite vratiti izgubljenu ljubav je rje kraj bio previše bolan.

Iako, bez obzira na to koliko si govorite ili branite se ili jednostavno pretvarate, nikada nećete promijeniti stvarnost.

Jedini razlog zbog kojeg je ljubav bila u vašem životu je da vam slomi srce.

Ova bol i patnja su ono što nas vodi do naše ljubavi života kasnije u životu.

Jedna od najvećih grešaka koju pravimo je što ostajemo u vezi iz koje smo trebali izaći onog trenutka kada smo je započeli.Međutim, to ni na koji način ne sugeriše da je ta ljubav trebala biti zauvijek – bilo je to vrijeme kada ste shvatili šta je zapravo ljubav.

Svi smo bili u takvim odnosima i svi smo pokušavali popraviti rane, nastojeći nekako osigurati da ljubav ne završi na način na koji je to bilo – ali morate shvatiti, imate vrlo malo veze s tim.Ono što je trebalo biti, bilo je.

Ali zašto ta ljubav završava katastrofom?

To je zato što vas želi potaknuti do srži i da shvatite  svako uvjerenje o ljubavi.

Dan kada prihvatite istinu, znat ćete da imate pravu ljubav koja vas čeka negdje tamo.

I ovog puta – to će biti drugačije.Pogreške koje učinimo danas su one koje nas kasnije učine boljim.Naravno, boli sada, ali sutra ćete naći nešto bolje jer ćete bolje znati šta tražite.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

One Comment