Da li vas vaše misli RAZBOLJEVAJU? Povezanost između UMA i TIJELA je moćnija nego što mislimo

Veza između uma i tijela je moćnija nego što mnogi od nas misle.Da bi se istinsko iscjeljivanje dogodilo, često se mora dogoditi na emocionalnoj i duhovnoj razini, kao i na tjelesnoj i mentalnoj razini.

Lako je reći sve ovo, ali drugi način da gledate na voo je da vaše tijelo ima 60% vode.To je važno razumjeti jer je dr.Masaru Emoto, koji je nedavno preminuo, napravio zanimljiva zapažanja o vodenim kristalima.

Primijetio je da kada molite, blagosiljate ili govorite pozitivno oko vode , kristali bi bi dobili lijepe oblike i obrasce.

Međutim, kada se kristali proklinju, ili se govori negativno postaju slomljeni , oštećeni i deformisani.

Dr.Emoto je takođe proveo sličan eksperiment pomoću kombinacije kuhane riže i vode.

Stavio je rižu i vodu u dvije različite tegle, na jednoj je napisao ”Hvala ti” a na drugoj ” Mrzim te”, on je takođe kontrolnu teglu na kojoj nije bilo oznake.

Potom je uputio studente da drže tegle nekoliko minuta svaki dan, dok razmišljaju pozitivno za ”Hvala ti” teglu i negativno za ”Mrzim te” teglu.Tegla bez oznake se trebala ignorisati.

Studenti su radili ovaj eksperiment 30 dana i otkrili da je riža u ”Hvala ti” tegli ostala netaknuta , dok je riža u tegli ”Mrzim te” postala trula i crna.

Ljudi širom interneta su takođe pokušali ovaj eksperiment s rižom ( i vi takođe možete).

Svi znamo da se voda sastoji od dva atoma vodonika i jednog kiseonika, no kako se može vidjeti iz slika, čini se da je struktura vode vrlo osjetljiva na energiju oko sebe.

Naše riječi i misli imaju moćnu vibraciju, koja je jasno sposobna pomaknuti osjetljive geometrijske obrasce molekula vode i kada uzmete u obzir da su naša tijela više od 60% vode , lako je vidjeti kako naše misli takođe mogu uticati na naše zdravlje.

Svaka misao koju imate oblikuje vodene kristale u vašem tijelu i kao što je pokazano na eksperimentu riže, pozitivne misli daju zdravlje i dugoročnost, dok negativne misli uzrokuju bolest i propadanje.

Iz njegovog eksperimenta dr Emoto je zaključio da je ljudska svijsest sposobna izravno uticati na fizičke realnosti i da je pozitivno razmišljanje uistinu moćno isjcjeljenje.

Iako može biti teško kontrolisati svaku misao koja dolazi iz naših umova, možemo poduzeti korake da budemo svjesniji negativnih misli kada nastanu.

Najlekše je učiniti kada primijetite  negativnu misao da je prihvatite, priznate i pustite.

To takođe može pomoći da okrenete u nešto pozitivno ili usvojite mantru kao što je ” Volim sebe i znam da sve radi u mojoj naklonosti i za moje najviše dobro.”

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.