Daj mi šansu da te volim kada je lako – I ja ću te voljeti jako kada vremena postanu teška

Moj um je oduševljen i moja osjećanja oštra.Znam da nisi savršen i prihvatam to.Možda nisi osoba koja vjeruješ da jesi ili osoba što su mi drugi rekli.Ali nije mi bitno.

Potpuno sam svjesna tvoje nesavršenosti.Nije mi to bitno jer ni ja nisam savršena.U našem vremenu koje smo rpoveli zajedno, upoznala sam te, pravog tebe, i kako se približavam samo me više zadivljuješ tom ljepotom koju skrivaš.

Učeći o tebi je bilo predivno.Ogolio si um i dušu za mene i kunem se da volim sve to, čak i stvari kojih se sramiš.

Ne želim da kriješ ono što se desilo i vremena kada se osjećaš da si donio pogrešnu odluku jer bez toga, ne bi bio osoba koju sada volim.

Obećavam da nikada neću pitati da budeš drugačija osoba i da te nikada neću gledati kao nešto slomljeno što se treba popraviti.Volim te zbog toga što ti jesi.

Ponekad se činiš snažan kao oluja, a ponekad nježan kao pahulja.

Znam da si se pokušao udaljiti kada si osjećao da ćeš me povrijediti.Ali moja ljubav nije tako slaba da bi se potresla tako nečim.Znam da me u dubini srca voliš više nego što možeš reći.

Na kraju, sve što tražim je da me pustiš da te volim kada si tužan, anksiozan i zabrinut.Stojat ću uz tebe i voljeti te i činiti sve da te zaštitim.Obećama da kroz ništa nećeš morati prolaziti sam.

Samo vjeruj u mene, u nas, i voljet ću te beskrajno.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice