”DALA SAM TI SVE I SADA SAM PRAZNA’ – Pismo mojoj izgubljenoj vezi

Ništa nije uzeto; voljno sam odlučila dati sve.Nije on kriv.Opraštam mu za sve što sam izgubila, ali kako da oprostim sebi?Kad kažem da sam odustala od svega i stavila u njegove ruke, to i mislim.Željela bih da mogu reći zašto sam to uradila, ali ljubav će uvijek biti izgovor.

U savršenom svijetu, rekla bih da sam se zaljubila u nekoga ko se pokazao sebičnim, ali čak ni to ne mogu reći.Mislim da je naša ljubav počela sa sebičnošću i ja nisam vidjela znakove upozorenja.Nikada nije bilo suđeno da uspijemo, stoga nisam sigurna zašto smo pokušavali, ali znali smo da će naša ljubav premašiti naše prepreke.

Želim ti reći sve o čega sam odustala samo da budem s tobom, ali nisam sigurna hoćeš li to čuti.Želim ti reći svaki znatan posao koji sam odbila, svaku osobu koju sam ostavila i lični trošak koji sam ostavila iza sebe, ali ne znam hoćeš li me razumjeti.Ti si crno bijeli a ja sam svaka sjena sivog pastela.Već znaš od čega sam odustala, pa kako mogu biti nevidljiva?

Kada sam stigla ovamo, bio je to vjerovatno jedan od najboljih sojećaja koji sam ikada imala.Izgledalo je kao da mi je temperatura porasla 3 stepena, ali ja sam takođe ležala na snijegu.Osjetila sam sve, ali takođe sam se osjećala prazno.Kako sam mogla biti toliko zaljubljena , ali tako nijema za sve ostalo u isto vrijeme? Užasno je gledati kako prijatelji nestaju, porodica prestaje zvati, a stari suradnici me vide kao nekoga ko je ”odustao i otišao”.

Razmišljanje o svakoj maloj tsvari koju sam imala kako bih izgradila život s tobom u isto vrijeme me ćini sretnom i tužnom.Osjećala sam se kao da sam izgubila sebe, ali samo takođe pronašla tebe.Međutim, nakon nekog vremena, izgledao si hladno i udaljeno, a ja sam ispitivala svoje motive da skočim preko države samo da budem s tobom.Morala sam se ponovo navikavati na mjesto koje mi je nepoznato.Nisam poznavala nikoga.Ostavila sam ljude koje volim.Nostalgična sam.Međutim, ti si se osjećao kao kod kuće, i kada sam udaljena od tebe, još sam bolesnija.

Ponovo otkirvanje sebe uzelo je od mene svaki dio mog bića koje sam ostavila.Nisam znala da je to moguće.Prvi dan sam okrenula ogledala i otišla da trčim.Mrzim trčanje.Probudila sam se prije sunca i uzela svoje vitamine i popila vodu, i uradila sve dobro što možete uraditi tako rano.U usporedbi s prošlošću, osjećala sam se kaod a sam se kupala u bijeloj boji, ali nastavila sam ovo svakog dana dok se nisam nasmiješila.Nisam znala da sam sposobna raditi nešto dobro za sebe što nije uključivalo trošenje novca.Isključila sam um i ostala tiha.Pronašla sam mir u tišini, i mislim da si u ovom trenutku primijetio da sam se počela drugačije ponašati.

Govorila sam šta mi je na umu.Mislim da sam nakon sedam dana prikupljanja sebe, rekla šta mi zaista treba.Bila sam iskrena, možda sam bila nepristojna, ali nisam došla ovdje da bi bila nevdiljiva.Prestala sam biti ona koja stalno pokazuje privrženost.Udaljila sam se.Ovo je kada si se naljutio i pomislio da te zanemarujem, ali ja sam se tako osjećala mjesecima.

Još ništa nije jasno i ne znam šta će budućnost donijeti.Znam da sam se ponovo pronašla, i bilo da ostanem ovdje ili ne, puno sam naučila o onome šta želim.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.