” Danas sam srećan što sam ŽIV, imam DRAGOCJEN ljudski život” : Dalaj Lama otkriva savršenu JUTARNJU rutinu koja će OSVIJETLILI vaš dan

Kako obično počinjete svoj dan? Ako ste poput većine nas, to uključuje nekoliko minuta prekidanja alarma prije nego se natjerate da izađete iz kreveta.Ali možda postoji bolji način.

Umjesto da strepimo nad danom koji dolazi, šta ako prihvatimo zahvalnost i ljubaznost?Šta ako kažemo da ćemo iskoristiti najveći dio nadolazećeg dana?Hoćemo li postići više? Da li bi bili ljubazniji i suosjećajniji prema drugima?

Prema Dalaj Lami, mogli bismo.

Evo kako Dalaj Lama preporučuje da počnete jutro ” Svaki dan, razmislite kada se probudite, danas imam sreće što sam živ, imam dragocjeni ljudski život, neću ga protraćiti.Koristit ću sve svoje energije da se razvijem, da proširim svoje srce drugima;postići prosvjetljenje za dobrobit svih bića.Imat ću dobre misli prema drugima, neću se ljutiti ili misliti loše o drugima.Koristiti ću drugima koliko god mogu.”

Praksa meditacije koja će vam pomoći da pustite negativnost

1.Pronađite udobnu poziciju.

To bi moglo biti an stolici, jastuku ili u ležećem položaju.

2.Opustite svoje tijelo

Pokušajte osjetiti svoje tijelo i pustite tjelesnu napetost i opustite se.Samo dišite.

3.Uskladite svoj dah

Osjetite prirodan tok daha.Ne morate učiniti ništa svojim dahom.Ne predugo, ne prekratko, samo prirodno.Primijetite gdje osjećate dah u tijelu.

4.Budite ljubazni prema vašem umu

Da imat ćete misli i vaš um može lutati.Ovo je prirodno i svima se događa.Dovoljno je prihvatiti da je misao tu i vratiti pažnju na disanje.

5.Ostanite mirni 5 do 7 minuta

To je sve što trebate učiniti.Samo pokušajte svoje najbolje da se usredotočite na disanje.

6.Nakon nekoliko minuta ponovo obratite pažnju na tjelesne osjete i opustite sve napetosti dok izdahnete.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.