Deset mudrih životnih savjeta koje uspješne dame primjenjuju u svom životu

Mudre žene svoj život prilagode onome čemu ih je naučilo iskustvo.

1. Bez obzira koliko je tulum zabavan, uvijek ćeš se bolje osjećati ako se – umjesto na podu ili u tuđem krevetu – ujutro probudiš u svojoj sobi. 2. Ako se ne možeš odlučiti hoćeš li pojesti neko voće ili komadić čokolade, umjesto toga popij čašu vode.

3. Ako sat pokaže da je već ponoć, a ti shvatiš kako još moraš oprati kosu, obrijati noge i nalakirati nokte, otiđi na spavanje. Sve to možeš napraviti ujutro, ali ništa ne može sakriti tvoje iscrpljeno lice ako se ne naspavaš.

4. Putuj. Koristi bilo koju priliku da posjetiš neko novo mjesto. Putovanje je savršen način da stekneš iskustvo, znanje, mudrost i da se prestaneš osjećati staro. Imat ćeš dojam da dulje živiš. 5. Prije nego što izneseš svoje mišljenje ili se uključiš u raspravu koju vode druge osobe, uvijek si prvo postavi ovo pitanje:”Tiče li se to mene uopće?”, “Je li bitno ako ne kažem što mislim?”. Ako je odgovor “ne”, zašto onda trošiti vrijeme na to?

6. Ulagati vrijeme i emocije u nekoga tko se prema tebi užasno ponaša i nema mu pomoći je posao za doktore. A ne tvoj. 7. Između burne romanse i šanse da ostaneš neovisna, uvijek izaberi neovisnost. 8. Prepirke nikada nisu pomogle nekome da otkrije istinu, ali ti mogu dati migrenu. Ako se što prije izvučeš iz prepirke, uštedit ćeš i vrijeme i živce.

9. Nekoliko dana provedenih u osami, u opuštenom društvu same sebe i svojih misli učinit će puno više za tvoje zdravlje od bilo kojeg spa centra, masaže ili “detox” programa. 10. Niti jedan spoj nije toliko važan da moraš nositi nešto što ti toliko loše paše da je bolno ili je potpuno suprotno tvojem stilu.

Izvor: zdravaisretna/ infopult