Dopustite mu da diše i voljeće vas još više – Vaša veza bi mogla procvjetati uz 4 bitna pravila

Mnoge žene prave veliku grešku u vezi, a to je da ne daju dovoljno slobode svom muškarcu. Kontrolišu svaki njegov korak i žele znati sve šta se dešava u njegovom životu. 

Takva vrsta kontrole može vremenom da uništi vezu, a vi ostajete da se pitate šta ste to uradile pogrešno. Vaše namjerno ograničavanje slobode partneru može da bude uzrok raspada veze. Donosimo vam nekoliko dobrih razloga zbog kojih biste trebale prestati gušiti vašeg muškarca i dopustiti mu malo da diše. 

Više ćete mu nedostajati. Ako zovete svog muškarca i pišete mu svaki čas to može vremenom da mu dosadi i veza sa vama će mu dosaditi i prije nego što mislite. Ostavite ga na miru nekoliko sati. Ne pišite mu, ne zovite ga i pustite ga da radi svoj posao. Na kraju ćete mu toliko nedostajati da će on nazvati vas. 

Biće vam zahvalan. Bez obzira koliko se vi i vaš partner volite kratke pauze su veoma korisne za održavanje zdrave veze. Njegov svijet ne treba da se vrti oko vas baš kao što se i vaš svijet ne treba vrtjeti oko njega. Družite se sa svojim prijateljima i dozvolite njemu da provodi vrijeme sa svojim prijateljima. Ako mu treba privatnosti poštujte to, vaš partner će vam biti zahvalan i voljeće vas više zbog toga. 

Poštujte njegove ciljeve i snove. Ako vas vaš partner voli i radi sve što tražite od njega on može provesti svoj život izigravajuči vašeg potrčka. To će ga natjerati da zaboravi na vlastite ciljeve i snove. On bi mogao zbog toga da vas mrzi u budućnosti i krivi vas što ste mu ukrali snove, a to ne želite. Cijenite međusobne snove i dajte svom partneru vremena da ih postigne. 

Željeće brak sa vama. Ako želite da čujete prijedlog za brak od svog partnera tada mu dajte slobodu koja mu je potrebna. Ako je on već izabrao vas to znači da želi sa vama i ostati. Muškarci se plaše opsesivnih žena. Ako ste već neko vrijeme u vezi, a on vas još uvijek nije zaprosio to je možda zbog vašeg ponašanja. Ni jedan muškarac ne želi da živi sa opsesivnom ženom.

Izvor: Infpult