Drage žene, nemojte da mrzite svoje tijelo – Strije u sebi nose jednu veoma bitnu poruku

Sharny Kieser je majka šestoro djece i dugo vremena nije željela ni da pomisli da se skine u bikini i ode na plivanje. Kada bi otišla na bazen sa djecom ona bi samo sjedila obučena i posmatrala svoju djecu kako uživaju.

Nije vidjela svrhu vježbanja jer je poslije šest poroda njeno tijelo bilo prekriveno strijama. Odbijala je da ide na kupanje sve dok nije čula svog muža kako hvali njeno tijelo i njen izgled. Čula ga je kako razgovara sa prijateljima i spomenuli su strije. 

Njen muž je rekao kako su one znak da sam žena i da su one rezultat velike majčinske ljubavi zbog koje bi svaka majka oštetila svoje tijelo kako bi svojoj djeci poklonila život. Što je više objašnjavao ona je shvatala da ne treba da mrzi samu sebe zbog nečega zbog čega ju je njen muž volio. 

Riječi njenog muža koje su bile pune ljubavi su joj pomogle da shvati da ne treba da se srami svoga tijela nakon svih šest porođaja. Shvatila je da njeno tijelo nije uništeno i odvratno kako je mislila, već da se iz tijela djevojke pretvorilo u tijelo nesebične majke i da su ti ožiljci simbol tog prelaza. 

Ona danas sa ponosom gleda svoje strije jer su iz tih ožiljaka rasla njena djeca i živjela devet mjeseci. Nakon što je prihvatila svoje tijelo takvo kakvo jeste dobila je želju da ga bolje njeguje. Vježbala je i zdravo se hranila te nastavila da radi stvari koje je voljela da radi. 

Naučila je da voli sebe i da bude zahvalna na svemu što ima. Poslala je poruku majkama širom svijeta da prestanu mučiti sebe, da nauče da vole sebe i svoje tijelo. Ona je rekla kako želi da sve majke na svijetu shvate koliko su njihova tijela savršena. Sa strijama ili bez njih. 

Nije važno da li su ostale trudne prirodnim putem ili vještačkim, da li su rodile na carski rez ili prirodno, da li su dojile ili ne, važno je da shvate da su savršene. Vaša djeca vas vole i zato treba da volite same sebe jer imate čarobno majčinsko tijelo, rekla je Sharny.

Izvor: Infpult