Držanje vaših šaka u OVOJ POZICIJI čini nešto NEVJEROVATNO vašem TIJELU- Evo KAKO

Od meditacije, preko joge do akunpunkture, pronašli smo mnogo načina da se oslobodimo bola, a koji su izvan granica tradicionalne medicine. Ipak, postoji još jedna metoda o kojoj mnogi Evropljani nemaju predstavu.

Porijeklom iz Indije, mudre su drevni, strogo određeni položaji ruku koji stimulišu sve dijelove tijela i uma. Postoji osam osnovnih položaja, a kada vidite šta sve mogu da urade, probaćete ih istog trena!

  1. Gijan mudra

Ovaj položaj uvećava dejstvo elementa vazduha, pa podstiče kreativno razmišljanje, povećava entuzijazam i pomaže da zadržite oštrinu uma i kada ste umorni i pospani.

  1. Vaj mudra

Ovaj položaj smanjuje dejstvo elementa vazduha, pa pomaže kod anksioznosti i pretjeranog razmišljanja.

  1. Akaš mudra

Ovaj položaj povećava dejstvo elementa prostora i ublažava strah, tugu, bijes i kongestivne tegobe.

  1. Šunja mudra

Ovaj položaj smanjuje dejstvo elementa prostora i pomaže kod bolova u uhu.

  1. Prithvi mudra

Ovaj položaj povećava dejstvo elementa zemlje, a smanjuje dejstvo elementa vatre. Smajuje umor i olakšave bolove i grčeve u mišićima.

  1. Surija mudra

Ovaj položaj povećava dejstvo elementa vatre, a smanjuje dejstvo elementa zemlje. Idealan je za ljude koji imaju smanjenu aktivnost štitne žlijezde.

  1. Varun mudra

Ovaj položaj povećava dejstvo elementa vode i pomaže kod grčeva, bolnih zglobova i artritisa.

  1. Jal Šamak mudra

Ovaj položaj smanjuje dejstvo elementa vode, pa pomaže kod prekomjernog znojenja, curenja iz nosa i suzenja očiju.

 

Ovo su najjednostavniji načini koji mogu vašem telu pomoći da radi kao sat, a sve ovo možete uraditi dok sjedite za radnim stolom. Nije loše, zar ne?

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.