Duhovno značenje IZA tjelesnog BOLA, PATNJE I BOLESTI

Čuli smo iznova i iznova da se sve dešava sa razlogom.Ono što niste znali jest da se to odnosi i na fizičku bol.Ako ste se ikad zapitali šta je razlog iznenadnom bolu, iza tog stoji skrivena poruka.

GLAVA (KOSA)

Društvena izjava – način na koji nosite vašu kosu govori dosta o vama.To je izjava čovjeka prema društvu.Takođe je seksualna privlačnost.Gubitak kose može se pojaviti kada se dešavaju iznenadne promjene slike sebe, genetički faktori takođe igraju bitnu ulogu.

KOŽA

Društvena osjetljivost – to je iznimno sojetljivo područje i kada je uznemireno, razbija se u ekcemu, osip ili ozbiljnije stanje kože.Može se dogoditi osobama koje su osjetljive na veliku masu i previše interakcija.

MOZAK I NERVNI SISTEM

Obrada informacija – mozak je uistinu središte aktivnosti jer prima faktičke upute oslučujući kako ćemo reagovati.Glavobolja može biti posljedica preopterećenja informacijama.

LOBANJA

Psihička samoodbrana – ono ko smo mi je reflektovano u kostima lobanje.Svaka trauma, ozljeda ili bolest koja utiče na ovo područje obuzdava sve načine da ostane vjerna nečijem jedinstvenom biću i izaziva krizu identiteta.

LICE

prikazivanje osjećaja – suzbijanje emocija može dovesti do različitih neželjenih stanja na licu, od parcijalne paralize do upala, osipa ili drugih abnormalnosti.Izražavanje emocija u izazovnim situacijama je jedini mogući lijek.

UŠI

Dobivanje poruke – osjećali biste se odvojeno od svijeta ako ne biste čuli.Bolovi u uhu, zujanje, infekcije u unutrašnjosti ili gubitak sluha upućuju na ”poruku” kojom nismo uspjeli da se bavimo.Djeca doživljavaju ”ulazno preopterećenje ušiju” od reagovanja i rješavanja previše simulacija odjednom.Poremećajni čimbenici takođe ukazuju na neobična psihička stanja, gdje osoba može komunicirati i sa duhovima.

OČI

Prepoznavanje objektivnih činjenica – ponekad ne vjerujemo ništa, osim ako to vidimo svojim očima.Sukob između naše unutrašnje vizije i objektivnih činjenica često opterećuje optičke živce koji uzrokuju bol, oštećuju vid ili druge abnormalnosti.Halucinacije, vidovitost ili ”božanske vizije” imaju mnogo veze s uvidom i izazivaju pojmove stvarnosti.

NOS

Ispitivanje zraka oko nas – to je najrazvijeniji senzorni put u mozak i miris nas obavještava o instiktivnoj razini naše sigurnosti, društvene dobrodošlice i prirodne povezanosti sa drugima.Kada zanemarimo osjećaj, postoji simpatički odgovor u obliku krvarenja nosa, blokade, pritiska ili drugih tegoba u nosnoj šupljini.

USNE

Društveni poziv – usne ukazuju na mnoštvo emocija smijanjem ili mrštenjem.Kada su naši osjećaji prema drugima ozbiljno traumatizirani, možemo osjetiti simpatički odgovor u obliku hladnih čireva, mjehura, upala ili oštećenog živca usana i usta.

USTA, ZUBI, DESNI

Dolazak bogatstva – dolazak odnosi se na našu osnovnu potrebu ovdje, što znači potrošnju hrane.Kada prolazimo kroz finansijski stres, možemo osjetiti simpatički odgovor u obliku boli, infekcija ili druge traume zuba, desni ili unutrašnjem području usta.

VRAT

Držanje glave ravno – neusklađenost kostiju, bolovi u živčanom sistemu ili poteškoće prilikom micanja glave može biti rezultat klasične razlike između ideje i stvarnosti.

RAMENA

Držanje opterećenja – bol, gubitak snage ili živčanih stanja na dijelovima ramena je jasan znak viška opterećenja ili odgovornosti.Često ne možemo odrediti  prioritete naših pravih odgovornosti i oni koji se sruše na nas, postaju teret koji imamo.

RUKE

Dopiranje do drugih – koliko se družimo ili puštamo ljude u naš svijet zavisi od nas i od njih.Bol, slabost, utrnulost ili druge tjeskobe na rukama rezultat su toksičnosti u odnosima.

RUKE I PRSTI

Alati razmjene – ruke simboliziraju rad ili našu profesiju.Bilo koja nelagoda u toj sferi pokazuje odgovor u obliku boli, slabosti ili drugih tegoba na rukama.

REBRA I TORZO

Lične granice – kada je naš lični prostor napadnut, doživljavamo simpatički odgovor u boliku ozljeda, boli i drugih tjeskoba na rebrima i okolnim mišićima.Ponekad se moramo prilagoditi promjenama i poduzeti korake kako bismo bili manje kruti, postavljajući radne granice.

PLUĆA

Lična soba za disanje – omamljeni lični prostor ili nesposobnost udaljavanja od otrovnih ljudi potiče simpatički odgovor od pluća koji dovode do astmatičkih pritisaka, kašljanja, respiratornih infekcija ili drugih bolesti.Ponovo izgradite svoj lični prostor i budite sami.

SRCE

Ostati u toku – svi imamo svoje obaveze i žviimo za one koje stvarno volimo.Kad se ovaj normalni tok života temeljno promijeni, suočavamo se sa simpatičkim odgovorom poput nepravilnog otkucaja srca, abnormalnosti rpotoka krvi ili udarima poput srčanog udara.To ukazuje na ponovne procjene vašeg života.

DIJAFRAGMA

Pokretačka sila ličnih prioriteta – kada ne možemo postići ono što želimo, osjećamo se ljuto, frustrirano, depresivno ili letargično, što dovodi do nepravilnosti otkucaja srca, krvnog pritiska, kontrole disanja ili cirkulacije krvi kroz tijelo.Pokušajte naći stvari koje vas čine sretnim i radite ih.

JETRA

Onaj koji živi u vama – često postajemo samokritični ili ”bolesni u duši ” i doživljavamo simpatički odgovor unutrašnjeg organa koji obavlja isti posao za tijelo koje Duša čini za cijelo jastvo.Neravnoteža duha uzrokuje nečistoće u krvi, upale jetre i druge potencijalno životno ugrožene uslove.Očistite vašu dušu.

TRBUH

Zadovoljstvo ambicija – mučnina, nedostatak apetita, razvoj čira na želucu takve neravnoteže podrazumijevaju glad ambicije.Radite na svojim snovima i slijedite ih.

SLEZENA

Njega krve linije – nadutost, proljev, iscrpljenost ili bol u srednjem dijelu leđa ukazuju na problematičnu domaću sferu.Mala hrana iz porodice može pomoći.

PANKREAS I NIVO ŠEĆERA U KRVI

Slatkoća – neravnoteža šećera u krvi, uključujući hipoglikemihu i dijabetes, pokazuju da ste previše ”slatki”, zanemarujući svoje potrebe zbog potreba drugih.Vrijeme je da se usredotočite na sebe.

BUBREZI

Iscjeljivanje krvne linije – teret porodičnog nasljeđa i tradicija možda nisu uvijek dobrodošli, a ako je nerješeno, može uzrokovati infekcije, bubrežni kamen ili zatajenje bubrega.Samoodbrana je jedini bijeg.

MJEHUR

Otpuštanje društvenog pritiska – kad ne možemo podijeliti teret emocija, odgovor koji uzrokuje poteškoće u oslobađanju urina iz mokraćnog mjehura.Prekomjerni pritisak socijalnih situacija mogu upaliti mjehur i mokraćni trakt, što dovodi do inkontinencije ili infekcije u mokraćnom traktu.Opuštanje tijela je od vitalnog značaja.

REPRODUKTIVNI ORGANI

Ponovo započinjanje života – tjeskoba ili poremećaj u spolnim organima je znak da promatrate svoje seksualne želje, pokušavate uvidjeti urođenu želju da se ponovo stvorite i ljude i seksualna ponašanja koja vas privlače.Zagonetku kreativne krize možete vi riješiti.

KIČMA

Napet stav – bolovi, grčevi, abnormalnosti u živčanom protoku i drugi problemi proizilaze iz tog što ste izuzetno kruti u vašem pogledu na život.Joga, masaža ili fizikalna terapija mogu pomoći.

KUKOVI

Ritam života – starenje ili iznenadni zahtjevi za bržim napretkom mogu uzrokovati traumu bokovima dok ometa ritam života.Na vama je da odlučite da li se krećete prebrzo ili previše sporo.

NOGE

Podržavanje sebe – sve što otežava ili mijenja našu sposobnost da se sami podržavamo može izazvati reakciju u obliku boli, ozljeda, naprezanja ili drugih problema na nogama.Poduzmite korake prema cjelovitom razvoju sebe.

KOLJENA

Klanjanje većem dobru – osjećaj da se možda morate suočiti s preprekama za veće dobro svoje porodice, društva, te se savinuti pred dužnosti.Može se odviti u obliku boli, živčanih abnormalnosti ili drugih problema s koljenima.Saznajte kako odrediti prioritet i biti vokalni u vezi s vašim potrebama.

STOPALA

Zauzimanje stava u životu – bol, ozljeda ili drugi problemi na nogama, prstima može rezultirati iz ne zauzimanja stava u životu.Ne možete uvijek upuštati u situacije i morat ćete misliti na sebe i na druge dok odlučujete.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.