Evo šta se događa vašem tijelu kada pijete jednu šoljicu vode od kurkume svako jutro

Kurkuma i voda od kurkume imaju moćna antikancerogena i protuupalna svojstva koja mogu pružiti brojne zdravstvene prednosti, posebno ako kombinujete vodu od kurkume s nekim limunovim sokom.

Sastojci

Pola limuna

Pola kašike kurkume

Organski med

Topla voda

Priprema :

Iscijedite sok od limuna u ćašu, zatim dodajte toplu vodu i kurkumu i sve dobro izmješajte.Dodajte malo meda i ponovo pomiješajte jer kurkuma lako pada na dno.Popijte smjesu odmah.

Zdravstvene prednosti sastojaka

Čuva od dijabetesa

Kurkuma smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2, ali prije korištenja konsultujte se s vašim doktorom jer može ometati neke lijekove i dovesti do niske razine šećera u krvi ili hipoglikemije.

Olakšava artritis

Zbog svojih snažnih antioksidativnih svojstava , kurkuma eleminiše slobodne radikale iz tijela, a redovno konzumiranje soka od kurkume može ublažiti bol u zglobovima i ublažiti upalu.

Sprečava bolesti srca

Prema brojnim studijama, kurkuma sprečava nakupljanje plaka u arterijama, učinkovito smanjuje rizik od nekoliko kardiovaskularnih bolesti.

Sprečava rak

Kurkuma može spriječiti proliferaciju različitih tipova tumorskih ćelija, a konzumiranje dnevno znatno će smanjiti rizik od raka.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.