Ispovjest nevjerne žene: Upustila sam se u aferu u kojoj sam ja na kraju najviše ispaštala

Moj život je bio veoma dobar. Imala sam dobar brak i dobrog muža sa kojim sam imala divnog sina. Ljudi su mi uvijek govorili kako sam prava srećnica. 

Imala sam dobre roditelje, lijep odnos sa svekrom i svekrvom, lagodan život i ništa mi nije nedostajalo. Kada sam prvi put srela njega, svog ljubavnika, stalno sam se pitala zašto sam odjednom toliko pohlepna, šta je to zbog čega bi mjenjala svoj lagodan život za neku svježu ljubavnu aferu. 

On je bio oženjen i imao je prelijepu kćerku. Njihov brak se takođe činio savršenim isto kao i moj pa sam se trudila da sakrijem svoje emocije. Bila sam naivna i nisam imala pojma kako afere počinju. Čak i da sam htjela da pobjegnem od nje ona me je našla, ljubav uvijek nađe put do vas ili sam bar ja tako mislila. 

Prije nego što sam mogla da razmislim o svemu već sam počela da gajim jaka osjećanja prema njemu. Iako se naša veza svodila samo na dopisivanje nisam znala da činim emocionalnu prevaru. Uskoro smo počeli da se viđamo i da provodimo vrijeme zajedno. 

Kada god bi se sjetila svog muža koji je bio predivan suprug i pravi džentlmen želela sam da pekinem tu aferu, ali moj ljubavnik mi je govorio kako ne treba naše porodice da staju između nas. Moja ovisnost o njemu je rasla iz dana u dan, kako fizička tako i emocionalna. 

Nisam ni slutila koliko moj život može da se zakomplikuje zbog svega toga. Nakon što sam se vrtila sa putovanja na koje sam išla sa mužem i sinom moj ljubavnik više nio htio da razgovara sa mnom. Nije odgovarao na moje pozive i poruke, samo me je jednom kratko nazvao i rekao da ova afera treba da prestane. 

Bila sam šokirana njegovim pozivom u kome nije bilo ni truna emocija, čak mi je i zaprijetio da ako ne budem sarađivala svašta može da se desi. Od jednom je bio toliko opterećen krivicom i ugledom svoje porodice koji bi mogao da se uprlja ako se sve sazna. Željela sam da znak koji je razlog te njegove iznenadne odluke, ali on nije htio ništa da mi kaže osim da je to za dobrobit njegove porodice. 

Osjećala sam se prevareni, iskorišteno i bespomoćno. Samo me je jednog dana ponovo nazvao i rekao da ga je žena napustila i odvela njihovu kćerku sa sobom. Rekao je još da ga je supruga prevarila, te da mu je priznala da joj je život sa njim bio patnja. 

Zaključio je da je sve to moja krivica jer se upustio samnom u aferu i da mu sad karma vraća na ovaj način. Ne mogu prihvatiti činjenicu da je naša veza gotova, patim u tišini i nadam se da će on jednog dana da mi se vrati. Prošlo je već nekoliko mjeseci, a on mi se još uvijek nije javio.

Izvor: Infpult