Istraživanja su pokazala da negativnost potiče pojavu raka u vašem tijelu

Najvjerovatnije doživite negativne osjećaje s vremena na vrijeme,međutim, kada saznate o njihovim uticajima na vašu dobrobit, pokušat ćete shvatiti kako se boriti protiv njih.

Očigledno, u bilo kojem trenutku kada osjećate ljutnju, kajanje  ili ponavljate neka strašna sjećanja u glavi, tijelo podnosi slično što i psiha.Prema tome, koncentrisanje na takve negativne osjećaje uzrokuje dugotrajnu bolest.

Rješenje ? – Oprost.

Oprost nije pokazitelj usluge, nedostatka ili manjkavosti.Zaista, to je kvalitet čvrstih identiteta.

Oprost dodatno povećava dobrobit srca.Kao što se nalazi u časopisu American Journal of Cardiology, oprost ima više kardioprotektivni profil, dok bijes i drugi negativni osjećaji imaju kardiotoksične posljedice.

Naučnici iz Odjela za psihologiju Hope College pokušali su analizirati uticaje negativnih osjećaja, pa su ispitali 35 žena i 36 muškaraca.

Učesnici su se vratili zastrašujućim sjećanjima i teškim sojećajima, a naučnici su procijenili njihovo naprezanje mišića lica, puls i brzinu otkucaja srca.

Nakon toga, zatražili su da članovi pomiluju one koji su im zgriješili, te utvrdili da ”velikodušno razmišljanje potiče uočljivu kontrolu ponašanja i relativno poništava fiziološke anksiozne reakcije”.

Pretpostavili su da ”..trajne reakcije neopraštanja mogu razoriti dobrobit, dok reakcije izvinjenja mogu poboljšati.”

Dr.Steven Standifor, šef hirurgije u Centru za liječenje raka u Americi, tvrdi da je neopraštanje nzvano infekcijom u medicinskim knjigama.On tvrdi da odbijanje opraštanja pojedincima koji su nas povrijedili izaziva bolest.

Trebali biste shvatiti kako pustiti obeshrabrujuća sjećanja i pokušati shvatiti da smo svi ljudi i svi činimo greške.Pokušajte ostaviti negativne emocije u prošlosti i nastaviti dalje imajući na umu da svakodnevno cijenimo dobrobit i prosperitet.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.