Ja sam snažna, ali moja duša je umorna..

Iscrpljenost nije dovoljna riječ za opisivanje stanja u kroz koje sada prolazim. Ja sam iscrpljena da, ovaj umor je izvan fiziološkog umora. To je psihološki, emocionalni. Umorna sam od toga što sam jaka. Umorna sam od pokušaja da se svaki dan smijem i budem snažna žena i da budem super žena za svakoga i za sve.

Odjednom sjedim ovdje, osjećam se izgubljeno i nesigurno koga da pitam za savjet. Provela sam predugo poričući svoje osjećaje, a sada se osjećam kao da sam ja ta koja se razotkriva.

Napisala sam mnogo članaka o Alfa ženi: jaka, neovisna, samodostojna žena. Zvuči lijepo, zar ne?

Nikada nisam osobito željela biti takva žena, ali život me natjerao da se suočim s najgorim noćnim morama, morala sam naučiti postati jaka, jer nitko nije bio tu za mene kroz sve borbe i nevolje, ali ovdje sam, sad sam se našla istrošena i izgubljena, pitajući se hoće li jednog dana netko biti tu kao što sam ja bila za druge.

Uvijek sam igrala nepogrešivu žensku ulogu koja izgleda kao da može učiniti sve.

Kada me drugi gledaju, oni me vide kao takvu. Oni me vide kao kompetentnu i sposobnu, ali moja je duša iscrpljena .

Osjećam se kao da sam cijeli život provela pokušavajući dokazati da sam ja jaka. Provela sam toliko mnogo energije da postavim takva velika očekivanja da budem jaka.

I sada, ja sam ta koja je postala blijeda i iscrpljena.

Kada ste uvijek snažni, obično potiskujete svoje želje, misli, a ponekad čak i kako se osjećate. Kada ste uvijek snažni, vrlo ste oprezni pri odavanju vaših problema bilo kome drugome. Vidite to kao teret na ljude koje bi trebali saslušati.

Sada vidim da svi trebamo nekoga tko je samo malo jači od nas. Da, rekla sam TREBAMO , riječ koju sam tako dugo izbjegavala jer se činilo da ima negativnu konotaciju.

Ali došla sam do spoznaje da je u redu da ne budem neprestano budem jaka, pričala sam sebi da ne dopuštam nikome da me upozna ili da se upozna s mojim borbama, imala sam uvjerenje da oni koji su jaki, oni nemaju prostor da imaju slab trenutak. Što ako te netko vidi da krvariš? Što ako netko vidi suze? Što ako netko čuje najdublje snove i želje u vašem životu?

Sada sam se našla iscrpljena od trčanja od moje potrebe da budem ranjiva.

Čeznem da se neko brine o meni,  ne financijski, ali želim snažnu ruku oko ramena, netkog tko me može držati, bez obzira na oluju koju sam podnijela tog dana. Ja sam neovisna ekonomski, ali ne želim ostati psihički snažnija. Da, želim da me neko voli.

Nema niše loše u želji da vas netko drži, da se brine o vama. Ne treba se sramiti. To nije slabost. To je snaga, svi trebamo “nekoga” kako bi nas podsjetio da je u redu da ne budemo uvijek snažni. To je moć ljubavi.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.