Ja sam snažna žena

Jednog dana sam se probudila i shvatila da sam snažnija sama.Muškarci su me samo pokušavali uvjeriti da su mi potrebni.Možda zato i voli gledati šokirana lica muškaraca kada podignem nešto što su rekli da je ”previše teško” , kada uzmem čekić i eksere i sama obavim posao.Od malena sam se učila da sam dovoljno jaka da samostalno radim.Nažalost trebalo mi je mnogo vremena da zapravo shvatim.

Uvijek sam mislila da je mjo glas manji u prisustvu muškaraca, sve dok nisam primijetila da je manji jer sam ja to dopustila.Više ne.Sada kažem ono što mislim.

Ne bojim se govoriti i ponekad to nije ono što očekujete.Na mom umu su najsirovije misli koje se mnogi plaše izgovoriti.

Uvijek sam težila ka danu kada ću bitit dovoljno jaka da čvrsto stojim sama.Sada kada stojim sama, stojim čvršće nego što sam ikada mogla zamisliti.Sada sam prejaka da bi bilo ko gazio preko mene, da bi me uvirijedili okrutnim riječima i glasinama.Uzela sam svoj život i počela trčati.Nikada nisam mogla ni zamisliti da ću dotrčati ovoliko daleko, i dragi moji…ne planiram se ikad zaustaviti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice