Jedna velika greška koju činite u vašem autu koja bi vas mogla ubiti

Svaki put kada sjednete u vaš automobil i uključite motor, stavljate svoje zdravlje i zdravlje onih koji su sa vama u opasnost.Ovako..Kada ostavite vaš automobil vani, obično zatvorite prozore.U svakom slučaju, bez obzira na činjenicu da ga ostavite u ugodnom hladu, možete sakupiti 400-800 mg benzena.

U slučaju da ostavite automobil na suncu , na temperaturi višoj od 16 stupnjeva celzijusa, razina benzena može postići 2000-4000 mg, što je 40 puta više od dopuštene razine.

Sjedeći u automobilu sa zatvorenim prozorima, pojedinci udišu benzen, ne shvatajući da taj otrov utiče na bubrege, jetru i koštano tkivo.Štaviše, potrebna je znatna količina vremena i napora za naše životne oblike kako bismo ga raspolagali.

Pripučnici izražavaju da trebamo otvoriti prozore na autu prije nego što uključimo A/C , ali ne objašnjavaju zašto, osim što je korisno za performanse auta.

Medicinsko objašnjenje :

Nakon istraživanja posljedica pokazuju da prije nego što počne hlađenje zraka, sistem za prozračivanje i hlađenje pokreće sve zagrijane ventilacije, a time i benzen, otrov koji uzrokuje bolest.

Na taj način, kada sjedite u autu, bez obzira na mogućnost da ne primijetite bilo kakav miris ugrijanog plastičnog materijala, otvorite prozore nekoliko minuta nakon toga uključite A/C. Takođe kada uključite auto, ostavite prozore otvorene još par minuta.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.