Kad god osjećate da je život nepodnošljiv, pročitajte ovo

Niko nam nije obećao da će život biti krevet pun latica, ili zvjezdano noćno nebo. Do danas je bio kao olujno, kaotično i često , tužno i bijedno.

Ali nikad se ne smijemo predati.Sada, zapitajte se zašto su mnog mislioci poredili život s patnjom.

Osnivač Jainizma, Mahavira, opisao je kako duša pati kad je pomiješana s materijom, jer se morala roditi i živjeti kroz patnje moralne kraljevine prije nego što se može osloboditi smrću.

Albert Kami, francuski filozof, uspoređivao je patnje čovjeka s grčkim titanom Sizifom, neprestano guranje kamena uz brdo samo da bi se opet skotrljao na dno.

No, sve vjere i načini razmišljanja za jednu stvar sigurno tvrde: samoubojstvo i samouništenje nisu način. Nije na vama da si oduzmete život.

Ako postavite perspektivu dovoljno zdravo, možete pogledati kroz sve boli i patnje i uživati ​​u najmanjim stvarima u životu. To uključuje sve znamenitosti, zvukove, arome i teksture prirode. Hrana je također veliki plus.

Gastronomski užici za život su ogromni.

Međutim, ključna točka na koju ciljamo je činjenica da ne smijemo odustati od sebe.

Moramo nastojati da poboljšamo sebe dok ne budemo pokopani.

Istina je da činjenica da pobjeđujete na najmanjim stvarima jednostavno ne odustajanjaem od postojanja je jedan od glavnih darova na koji biste trebali biti ponosni.

Veći dar je ljubav koju nadahnjujete u tolikom broju ljudi: vaši prijatelji, obitelj i partner. To je najvažnije od svih ljudskih postignuća.

O tome će nam se suditi kada se suočimo s sudnjim danom : broj ljudi koje smo uspjeli okupiti u snažnim, pozitivnim vezama i ljubavi koju smo uspjeli održati i njegovati u ovom kratkom i svestranom postojanju.

Zato živite kako možete i zadržite osmijeh na licu. Držite svoje prijatelje i voljene blizu i pokažite im vjernost svakog dana.

Vi ste voljeni, nemojte odustati. Namaste.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.