Kada naučite prihvatiti svoje mane i greške, vi napredujete

Kada naučite prihvatiti svoje greške, učite kako da budete sretni s tim ko ste dok ne dođete na mjesto gdje želite biti.Ne uspoređujte se s onim koji su ispred vas i ne osjećajte se nesigurno o sebi i svojim postignućima.

Ne gledajte na prihvatanje svojih nedostataka kao samozadovoljstvo ili nedostatak ambicije, gledajte na to kao suosjećanje i ljubav prema sebi.Znajući da nikada nećete biti savršeni, nikada nećete izgledati na određeni način i nikada nećete u potpunosi voljeti sve o sebi, ali to vas neće zaustaviti da prihvatite svoje nedostatke.Učite da volite ono što ne možete promijeniti.

Kada naučite prihvatiti svoje nedostatke, niste osjetljivi na ljudske prosudbe, riječi ili mišljenja o vama.Niko vas ne može posramiti .Prihvatite činjenicu da ste ljudi i učite, još uvijek je dug put pred vama.

Ljepota učenja da prihvatite vaše nedostatke je oduzimanje pritiska da impresionirate ljude.

Kada naučite prihvatiti svoje nedostatke privlačite ljude koji vas prihvataju.Naći ćete ljude koji ne osjećaju da vas žele promijeniti.Pronaći ćete ljude koji cijene činjenicu da ste malo čudni, malo ekscentrični, pomalo neuredni, pomalo bizarni ali bez obzira na sve i dalje će vas voljeti.

Kada naučite prihvatiti svoje nedostatke naučit ćete kako se boriti s vlastitim bitkama i kako pobijediti, naučit ćete se zaštititi od nepotrebnih ratova.

Kada naučite prihvatiti svoje nedostatke nikada nećete živjeti u pitanju da li ste dovoljno dobri za druge dok god se osjećate dovoljnim za sebe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice