Kada sam izgubila TEBE, pronašla sam SEBE- I sada ne želim NAZAD!

Zahvaljujući tebi, konačno sam pronašla sebe.

Godinama sam te stavljala na prvo mjesto.Stavljala sam nas.Postala sam toliko zauzeta trudeći se da ti budeš sretan da sam izgubila iz vida ko sam ja.Moje nesigurnosti i tvoje nepošteno ponašanje potaknule su moje akcije još više – uvijek sam se trudila da udovoljim tebi.

Ali sa svakom riječju kritike koju si bacio na moj put, svakom laži, polako sam postajala malo jača.Moje strpljenje počelo je mršaviti, a moja koža se počela zadebljavati.Pukotine koje su bile u našem odnosu rasle su u otvorene rupe.Kao korijen stabla koje raste na betonskom pločniku, uspjela sam se osloboditi okova koje sam stavila na sebe zbog tebe.Konačno sam bila spremna ostaviti te zauvijek.

Kada sam odšetala tog dana, nisam imala pojma koliko će veliki uticaj ova odluka imati na moj život.

Jednom kada sam bila slobodna od tereta naše propale veze, iznenada sam imala jednu stvar koju novac ne može kupiti : vrijeme.I ne samo bilo koje vrijeme – Vrijeme za sebe.

Naravno, srce me je boljelo.Moj se um trgnuo.Ruke su mi se tresle.Tako sam učinila jednu stvar koju sam znala kako bi se oslobodila nervozne energije.

Vježbala sam.Bez članstva u teretani, samo sam počela trčati.Ja bih trčala kilometrima, svaki dan.Na početku sam trčala dvije milje, zatim tri, a zatim četiri, a potom sam trčala svoju prvu trku – osam milja uzbrdo, ništa manje.

Dovela sam se u najbolju formu mog života.Konačno nisam morala razgovarati o tvojim specifičnim zahtjevima za večerom i mogla bih zaroniti u svoje holističke i zdrave prehrane.

Odustala sam od posla koji me činio nesretnom.Preuzela sam rizik i prijavila se za posao koji nikada nisi htio da radim.I voljela sam to.

Odvažila sam se i stvorila nove prijatelje – prijatelje koji su me poštovali i brinuli za mene, moje misli i mišljenje.Kada bih imala trenutke slabosti, uvijek bi bili tu za mene.

Iako si sumnjao u moje talente, snagu i ambiciju da putujem svijetom, to sam učinila.Uzela sam svoje prve dvije sedmice putovanja kroz više država.I to sam uradila.Naravno da sam ponekad bila nervozna, ali sam čak iznenadila samu sebe  sposobnošću da rješavam svaku situaciju.

Postala sam svoj najbolji prijatelj.

Naučila sam uživati u vremenu koje provodim sama i ulagala sam u svoje interese i strasti.Umjesto da ti dam svu svoju ljubav samo da bi je ti bacio, zaljubila sam se u sebe.

Hvala ti što si me povrijedio jer si mi dopustio da rastem i postanem ono što sam danas.Danas sam na sebe ponosna , pa zbog toga ti zahvaljujem.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.