Kada se žene zaljube, ovo su najčešće greške koje čine!

Kada pronađemo nekog s kim se možemo vidjeti u drugoj vezi, želimo zaštititi taj odnos.Nažalost, to se često događa na štetu naše bolje prosudbe.Evo pet najvećih grešaka koje žene čine kada se zaljube.

Očekujete da vaš partner ispuni želju za ljubavlju

Zvuči kliše, ali vaš odnos ne može potvrditi vašu potrebu za ljubavlju.Ovo dolazi iznutra.Više ljubavi koju možete osjetiti – za sebe i za druge – povezuje se s vašom sposobnošću da prihvatite ljubav od drugih.Baš kao što vaša ljubav ne može promijeniti vašeg partnera, ljubav vašeg partnera ne može učiniti da se osjećate više voljenim.

Osjećate se kao da se morate rpomijeniti

Pronalaženje tog posebnog često dovodi do iluzije da moramo promijeniti sebe kako bismo zadržali odnos.Ne biste trebali biti u vezi s nekim ko vas vidi kao nedostatak – ako se vaš partner osjeća kao da da se morate promijeniti kako biste ostali s njim, onda vam je bolje bez njega.

Osjećate se kao da morate ostati isti

Na suprotnoj strani, ako se nađete u ugodnom odnosu možete postati oprezni u izradi bilo kakvih promjena koje bi mogle odbaciti ravnotežu koju ste postigli.Ljudi su dinamični i ne biste trebali osjećati kao da morate ugušiti svoje kreativne impulse ili ambicije zbog straha od stavljanja vašeg odnosa u opasnost.

Želite ispuniti svaku potrebu partnera

Kada ste zaljubljeni, želite da vaš partner bude sretan i želite biti izvor njihove sreće.Prečesto to prevodimo tako da moramo biti izvor ispunjenja u svakom području života našeg partnera.Vi i vaš partner ispunit ćete svoj potrebe, ali ne u svemu.

Vjerujete da ste vi sami odgovorni za uspijeh veze

Jedna od najvećih grešaka koje žene čine kada se zaljube jest prihvatiti uvjerenje da žrtvom sebe možete povući svoj odnos kroz bilo šta.Žrtva je važna, ali to je dvosmjerna ulica.Više samopožrtvovanja ne jamči jači odnos.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice