Kako da se naučite da budete pozitivni

Imati negativne misli je normalno s vremena na vrijeme. Ponekad, stvari mogu biti stresne, a te negativne misli mogu doći u vaš mozak. Međutim, učinak nedostatka pozitivne misli u kombinaciji s negativnim govorom na vašem cjelokupnom mentalnom zdravlju može biti štetan. Negativnost može uzrokovati depresiju i anksioznost i ostaviti vam osjećaj izgubljenosti i nedostatka motivacije.

Riječi mogu imati značajan utjecaj na vaš um i na vaše cjelokupno mentalno zdravlje. Negativne riječi mogu otežati vaše neuro kemikalije koje pomažu u sprečavanju stresa i reguliranju emocija da rade ispravno.

Negativne riječi mogu čak i nadjačati središte straha , što će uzrokovati priljev hormona stresa da pređu preko vašeg tijela, čineći da sve teže vidite pozitivne stvari u životu. Promjena riječi koje upotrebljavate iznutra – i izvana – može trenirati vaš mozak da bude pozitivan.

VAŽNOST POZITIVNIH RIJEČI

Korištenje riječi koje su povezane s pozitivnošću može pomoći vašem mozgu da bolje funkcionira s kognitivnim rasuđivanjem.Kada koristite pozitivne riječi, vaša se motivacija povećava.

Umjesto da se žalite da je nešto teško i da mislite da ga ne možete prevladati, pokušajte umjesto toga govoriti: “Ovo je izazov i ja ću dati sve od sebe.”

POZITIVNE RIJEČI MOGU PROMIJENITI VAŠU PERCEPCIJU

Kada držite negativne riječi u glavi, vjerojatno ćete reagirati na ljude s sumnjom i negativnošću, budući da je dio straha stimuliran. S druge strane, kada se usredotočite na pozitivne riječi, postaje vjerojatnije da ćete reagirati na druge u dobroj vjeri.

Riječi koje koristite mogu promijeniti način na koji vi vidite svoju stvarnost.

POZITIVNE RIJEČI MOGU SPRIJEČITI ANKSIOZNOST I DEPRESIJU

Kad dopustite negativnosti da zamagli vaš um, vaše mentalno zdravlje pati. Fokusiranje na negativne riječi može još otežati oporavak od depresije. Simptomi depresije kao što su nedostatak motivacije, beznadnosti i negativnost samo se pogoršavaju.

Biti ljubazni prema sebi, jedan je od najvećih načina da pomognete u borbi protiv simptoma depresije i anksioznosti, a jedan od najboljih načina da to učinite jest da počnete koristiti pozitivne riječi i afirmacije kada govorite o sebi. Korištenje pozitivnih riječi tijekom duljeg vremena može povećati vašu sreću, motivaciju i cjelokupno mentalno zdravlje.

Pretvorite svaku negativnu misao u pozitivnu samo promjenom vokabulara koji koristite. Na primjer, umjesto da sami kažete “Nemam vremena za to”, pokušajte reći, “Ja ću rasporediti svoje vrijeme i naći vremena za to.” Bit ćete zaprepašteni koliko brzo se vaš cijeli izgled počinje mijenjati kada trenirate svoj mozak u procjenu situacije na konstruktivan način.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.