Ključ do Svemira Nikole Tesle : Otkrivena tajna iza brojeva 3, 6 i 9

Nikola Tesla je jednom rekao :

Kad biste samo znali veličanstvenost brojeva 3, 6 i 9, onda biste znali ključ do svemira.

Nikola Tesla je izvodio nebrojene tajanstvene pokuse, ali i on sam je bio velika misterija.Gotovo svi umovi najznačajnijih mislilaca našeg vremena bili su ispunjeni nekom vrstom opsjednutosti.

Tesla je imao nekoliko.Zapravo, neki bi ih nazvali ekscentricitetima.Tesli, to su bile neophodne stvari.

Jeste li znali da je Nikola Tesla tri puta hoda oko blokova prije nego što bi ušao u zgradu, čistio je svoje posuđe sa 18 salveta, živio je u hotelskoj sobi koja je djeljiva samo sa brojem 3.

Nikola Tesla je napravio izračune o stvarima u svom neposrednom okruženju, samo kako bi osigurao bio siguran da je rezultat razumljiv sa 3 i temeljio je svoje odluke o rezultatima.

Činio je sve u skupinama od 3,a niko nije znao tajnoviti razlog Teslinog neobičnog ponašanja.

Tesla je bio jedinstven.

Tesla je mnogo puta opisao kako doživljava intenzivne bljeskove svjetlosti, koje su uslijedile trenucima intenzivne kreativnosti i jansoće.Ispred njega se otvorilo nešto poput cijelog svemira.

Tesla je tvrdio da je imao sposobnosti zamisliti i shvatiti svoj izum u njegovom umu tokom takozvanih ”trenutaka jasnoće” gotovo u holografskom obliku.

Tesla je takođe tvrdio da ima sposobnost rotirati svoje vizije, odvojiti ih po komadu, tako da je tačno znao kako će izgledati izum, do najmanjeg detalja, temeljen na njegovim nevjerovatnim vizijama.

Nikola Tesla bio je čovjek duboko opsjednut brojevima 3, 6 i 9.

Za razliku od mnogih, Tesla je razumio temeljnu činjenicu, nepoznatu drugima, što je univerzalni jezik matematike; što je na kraju nauka koju je otkrio čovjek, a koji ga nije izumio.

Tesla je otišao daleko izvan matematike.Zamišljao je umeričke obrasce koji postoje u svemiru, kao što su stvaranje zvijezda, razvoj embrionalnih ćelija i mnogi drugi detalji koji se zovu ”Božji plan” ili ”Božji nacrt”.

Tesla je znao da postoji temeljni sistem na koji priroda kao da odgovara: ”Sposobnost binarnog sistema”, gdje model počinje od jednog i nastavlja se u dvostruke brojke.

Dakle, ćelije i embriji razvijeni su na sljedeći način : 1,2,4,8,16,32,64,128,256 itd.

ali čini se da je ono što je Tesla znao i sanjao bilo više od vizije običnog čovjeka.Marko Rodin utvrdio je da je unutar matematike vortexa ponavljani obrazac : 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, 8, 7 i tako dalje u beskonačnost.

Ovdje brojevi 3, 6, i 9 ne postoje i, prema Rodinu, to je zato što ti brojevi predstavljaju vektor koji pripada trećoj i četvrtoj dimenziji, što se naziva ”polje toka”.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice