Koju ENERGIJU nosite : Da li ste Vatreni, Vodeni, Zemljani ili Vazdušni duh?

Svaki pogled u dušu Univerzuma otkriva nam koliko je sve do tančina povezano. Mi i nismo ništa drugo do dio istog tog Univerzuma koji obitava na Zemlji u ljudskom obliku, sačinjen od njenih elemenata: vatre, vode, zemlje i vazduha. Uvijek jedan od elemenata dominira, a na osnovu njihovih energetskih otisaka možemo da provjerimo da li smo vatra, voda, zemlja ili vazduh.

 

Ako imate duh vatre:

Vas pokreće strast,

Nosilac ste važne poruke,

Kreativni ste i otvoreni za nove ideje.

 

Ako imate duh zemlje:

Zaštitnički ste nastrojeni,

Odgovorni ste prema sebi i okolini,

Emotivni ste, ali suzdržani.

 

Ako imate duh vazduha:

Vaša perspektiva je široka,

Otvoreni ste za čovječanstvo i bolju budućnost,

Težite miru i stabilnosti.

 

Ako imate duh vode:

Umjetnički ste nastrojeni,

Vodite se intuicijom i emocijama,

Osetljivi ste na energiju oko sebe.

VATRENA ENERGIJA

Osobe sa ovakvom energijom imaju zadatak da prenesu važnu poruku svijetu kroz vođenje i inspirisanje drugih. U njima stalno tinja plamen koji poprima razmjere požara kad ga raspiri strast, jer oni jedino tako znaju da funkcionišu. Međutim, ako nisu dobro iznivelisani u svojim akcijama, znaju da se ponašaju poput piromana dok sami ne sagore do pepela. Jedan od načina da izbjegnu sopstvenu zamku jeste da se otvore prema svijetu i vide šta on ima da ponudi, jer mogu da ni iz čega stvore svašta.

 

ZEMLJANA ENERGIJA

Nosiocima ove energije jasna je povezanost sa prirodom. Njihova misija ovde jeste da i sebe i svoju okolinu sagledavaju kroz jedinstvo sa Majkom Zemljom, da od nje načine bolje mjesto i za sebe i buduće naraštaje. Nemaju problem sa prihvatanjem odgovornosti jer su njhovi ciljevi uvijek visoko postavljeni i imaju veze sa opštim dobrom. Važe za osobe na koje se svako može osloniti, sve dok su namjere čiste i iskrene. Kada nisu u svom elementu, postaju hladni i rezervisani, što može da se promijeni samo boravkom u prirodi, njihovom pravom okruženju.

 

VAZDUŠNA ENERGIJA

Uloga ove energije je da donese nove vizije i inspiraciju na ovaj svijet. Rođeni sa ovom energijom su odlični govornici, i nerijetko svoje ideje lako i brzo materijalizuju. Zbog svoje izražene inovativnosti i revolucionarnosti, ljudi ih doživljavaju kao ozbiljne vođe. A oni to i jesu, s tim što se uvijek odlučuju za miran i stabilan put. Ponekad može djelovati da nemaju realno utemeljenje i stabilnost, a to je onda kad se klone sukoba, jer u njihovoj prirodi nije da se “spuštaju” tako nisko. To svakako ne znači da postaju pasivne, već rješenja nalaze iz gornje perspektive.

 

VODENA ENERGIJA

Svako sa ovom energijom ima za cilj da život začini umjetnošću. Oni su vrlo kreativni i vole da istražuju svaku oblast gdje mogu da ponude svoj umjetnički doprinos, jer su po prirodi veoma talentovani. Takođe, nisu imuni ni na svijet oko sebe, pa često, i nesvjesno, upijaju tuđu energiju poput sunđera. Kako bi zadržali svoj balans, neophodno je da ponekad podignu brane kako se njihova energija ne bi uzaludno talasala. U tim slučajevima mogu osjetiti blagi nemir, koji nestaje kao rukom odnesen kada se okrenu svojoj istinskoj ljubavi – umjetnosti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.