LOUISE HAY- ZAŠTO NE MOŽETE SMRŠAVJETI? Sve kreće od emocija koje nosite i skrivate u sebi

Kako smršavjeti? Savjetuje Louise Hay…

Američka autorica i motivacijska govornica Louise Hay govorila je kako prekomjerna težina predstavlja, na podsvjesnom nivou, vid zaštite. Kada ste nesigurni ili uplašeni, tražite ovakvu vrstu zaštite. Možda ste ljuti na sebe što ne izgledate onako kako želite i osjećate se krivim zbog prekomjernog unosa hrane. Zapravo se u vašem životu događa ili se dogodilo nešto što vas čini nesigurnim i nezaštićenim.

Možete se boriti s viškom kilograma 20 godina, ali ćete postići vrlo malo ako ne otklonite uzrok. Ako imate višak kilograma, ostavite to po strani (jer to je samo posljedica) i prvo se pozabavite drugim problemom – onim unutarnjim glasom koji kaže: “Treba mi zaštita. Nesigurna sam.”

Nemojte se uznemiriti ako težina ostane ista, jer stanice reagiraju na vaše misaone obrasce. Kada potreba za zaštitom nestane ili kada se ponovo osjećate sigurno, promijenit će se i vaše ponašanje, način života, razmišljanje, a samim tim i prehrana i težina.

Počnite mijenjati svoj obrazac razmišljanja. Ako imate kompulzivnu naviku u bilo kojem području života, ne razmišljajte o tome koliko ste užasni, već umjesto toga razmislite zašto je ta navika potrebna vašoj podsvijesti. Razmislite što je to iznutra što vas potiče da grickate bez osjećaja gladi, noću ili posežete za slatkišima nakon jela… Sve je u vama i sve što krijemo u sebi utječe na naše zdravlje, raspoloženje i kvalitetu života.

Iz knjige ‘Misli za srce i dušu’, prikupljene iz meditacija, duhovnih sesija i predavanja Louise L. Hay

Izvor: Sensa