Magično pravilo od 72 sata koje mi je potpuno promijenilo život!

Sramne stvari se svakodnevno događaju ljudima. Ali to je način na koji reagirate i rješavate one situacije koje pokazuju vaš pravi karakter.

U mom životu su mi se dogodile nebrojene neugodne stvari – ali zbog pravila 72 sata, uspjela sam prevladati one trenutke. Prvi put kad sam čula za “Pravilo od 72 sata”, bilo je to kad mi je majka objasnila u srednjoj školi.

Pila sam iz vodene fontane, i to se prolilo na hlače. Umjesto da mi mama donese novi par hlača, dopustila mi je da idem okolo s mokrim; uzrokujući da mi se svi smiju.

Kad sam stigla kući, moja majka mi je ispričala o 72-satnom pravilu. Pravilo 72 sata je kada vam se nešto dogodi , ne pokazujte svoje osjećaje i sačekajte tri dana (72 sata) kako bi se situacija smirila.

Prvi dan je kada ćete osjetiti toplinu situacije, vi ćete ići spavati razmišljajući o tome. Dolazi drugi dan, a toplina će biti manja od dana prije. Do trećeg dana, netko će već učiniti nešto neugodnije od vaše situacije, tako da će sve biti zaboravljeno. Iako sam još uvijek ljuta na moju majku, i dalje sam slušala svaku riječ koju je rekla. To pravilo me spasilo u mnogim situacijama.

Iako me je 72-satno pravilo spasilo iz mnogih neugodnih situacija, također me je spriječilo da uđem u nevolje u srednjoj školi. Većina djece u srednjoj školi u toj se fazi pojavila u nevolji barem jednom, ali to nije bio slučaj za mene. Drago mi je što kažem da zbog pravila 72 sata nisam se suspendirala niti sam bila u fizičkoj svađi u mom životu.

Ipak, bilo je slučajeva kada sam bila u srednjoj školi gdje sam skoro prekršila pravilo. Ovo je također bio trenutak kad sam shvatila koliko je moćno pravilo. Bila sam u prvom razredu srednje kad sam se sa prijateljem igrala u hodniku, i slučajno sam ga gurnula na tlo.

Pad je privukao gomilu, a on se osjećao pritisnutom da nešto učini pa je ustao i udario me. Sada je uobičajena reakcija na udarac bila da uzvratim udarac – to nije bila moja reakcija. Moja prva reakcija bila mi je na umu kad sam rekla: “on me je stvarno udario.”

Udarac nije bio previše bolan, a nisam krvarila, ali zbog nekog čudnog razloga odlučila sam da ne radim ništa i odem. Mogla sam ga udariti natrag i izazvati veću scenu, ali 72-satno pravilo zadržalo me natrag.

U tom trenutku dok sam hodala, shvatila sam koliko je moćno pravilo koju je moja majka dala. Pouzdala sam se da će pravilo raditi svoju čaroliju u ovakvoj situaciji, čak i ako ne znam točno kako će se to dogoditi. Nekoliko dana kasnije, došao je do jednog od mojih predavanja i ispričao mi se.

Bila sam iznenađena jer nisam mislila da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Rekla sam mu da ne brine o tome i bili smo dobri od te točke. Pravilo od 72 sata mi je pomoglo održati mnoge odnose tijekom cijelog svog života zbog načina na koji reagirajem i smirujem se u određenim situacijama.

To pravilo me naučilo biti smirenija i opuštenija kamo god idem, a mogu samo svojoj mami zahvaliti na tome. Bez tog pravila bih bila druga osoba.

Izvor: Novi Početak