Moćni savjeti za podizanje samopouzdanja – “Govor tijela može djelovati privlačno muškarcima”

Svima nama u nekom trenutku potreban je podsetnik da smo jako dragoceni, da vredimo i da itekako imamo svetu šta da ponudimo.

1. Podignite pogled Ispravite držanje tela, podignite glavu, ovo će vam odmah pomoći da se osetite samopouzdanije. Jedno istraživanje objavljeno u žurnalu “Psihologija zdravlja” potvrdilo je da pravilnije držanje odmah utiče na raspoloženje.

2. Stavite parfem Već znamo da je čulo mirisa najmoćnije kada su u pitanju sećanja i osećanja. Zbog toga, samo par kapi vašeg omiljenog parfema učiniće da vam se raspoloženje, ali i vera u sebe poprave u sekundi. Istraživanja sprovedena u Americi pokazala su da se 90 posto žena koje stavljaju parfem osećaju samopouzdanije, od onih koje ga ne koriste.

3. Aktivirajte ruke Deo mozga odgovoran za govor i deo koji kontroliše pokrete, preklapaju se u aktivnostima. U prevodu, življa gestikulacija rukama učiniće da dublje verujete u svoje reči! Govor tela trebalo bi da bude prirodan, ali ako samo malo više uključite ruke, dobićete na samopouzdanju.

4. Uradite nešto dobro za druge Ako se trenutno osećate kao da ste zapali u rutinu, da nema baš mnogo svrhe da se trudite i da ne prepoznajete sopstveni značaj, pomoć drugima je izvanredan način da se tog osećanja rešite. Bilo da je reč o tome da pomognete prijateljici da uradi nešto što je zamislila, kolegama da nešto završe na vreme, ili jednostavnom davanju čak i sitnije novčanice nekome na ulici, kome je potrebna pomoć, odmah ćete se osećati bolje.

5. Postavite sebi cilj Ne neki ogroman, koji bi vam život preokrenuo naglavačke, već iskoristite psihološki trik od kojeg se osećamo uspešnijim i samouverenijim. Za današnji dan, postavite sebi jedan cilj, da ćete na vreme obaviti neku aktivnost koju, možda, odlažete već nekoliko dana jer je smatrate gnjavažom.

Onda je obavite, “hrabro” i istrajno, i samo ostvarenje tog cilja učiniće da se osećate kao da ste uspešno obavili nešto mnogo važnije.6. Nagradite sebe Samo vi znate šta najviše volite, a trenutak pada samopouzdanja je trenutak kada vam je potrebno “nešto” posebno.

To može da bude pola sata čitanja omiljene knjige, pijuckanje kafe ili čaja, lepa šetnja, ili čak nešto šašavo – ako vas je, recimo, uvek opuštao neki televizijski program koji inače ne gledate, pustite ga, dajte sebi dvadesetak minuta nagrade. Posebno vam preporučujemo da pustite muziku koju inače volite, jer muzika dokazano podiže našu energiju i čini nas spremnijim da se uhvatimo u koštac sa obavezama.

Izvor: Infpult