Morate uzeti najviše od života, neće se ponoviti još jednom

Jeste li ikada čuli o budali koja je bacala kamenje u rijeku u mraku, i kada je svanulo našao se sa punim rukama dijamanata, ostale koje je bezumno bacio , nikada nije mogao pronaći.

Smiješno je kako je čovjek mogao izgubiti svo bogatstvo samo zato što je u neznanju bacao svo dragocjeno blago koje je pronašao?

Ali prije nego što se nasmijete na glupost ovog čovjeka, zasutavite se i razmislite da li ste vi drugačiji? Naravno ako biste pronašli vreću misterioznog kamenja sačekali biste do zore da ih bacite.Ali vi imate blago, mnogo dragocjenije od nekoliko dijamanata koje bacate svaki dan.To je vaše vrijeme.

Svaki dan, dobijamo ograničeno i dragocjeno blago.To je 1440 dragocjenih minuta koje čine naš dan.Svi mi imamo isto vremena.Čak i ako bi se moglo činiti da nikada nemate dovoljno vremena, zapravo imate onoliko koliko vam treba.

Moramo potražiti našu višu svrhu u životu a koju smo rođeni.Prvi odgovor na ovakvu sugestiju je obično da nam se čini da jedva imamo vremena da rasporedimo svakodnevnu patnju, ko ima vremena da ide na Duhovni traženje u sred sedmice.

Ali tu duboko griješimo, osim ako znamo dublje načenje našeg života, sva trivijalna potraga neće uspjeti.To je kao premaranje tijela kada imate vidnu ozljedu na dijelu tijela.Ignorišete bol, govoreći da trebate trenirati jer se maraton približava.

I svo to vrijeme ozljeda postaje gora, do tačke kada na dan maratona ne možete čak ustati iz kreveta i možda ste si uzrokovali doživotnu ozljedu.

Razumijete li sada važnost traženja Božijeg puta ? Neće to samo osvijetliti vašu životnu misiju, nego će vam takođe pomoći da se nosite sa svakodnevnicom na bolji način.POvećat će vaše razumijevanje svijeta sa njegovim nevoljama, i naučit će vas kako da prijeđete preko ovih prepreka.

Kada je ruka vrhovnog Kreatora iza vas, svakim od problema koji su kreirani kao dio njegove kreacije će biti lako rukovati .Morate se preispitati i iskoristiti svoje vrijeme bolje ako želite biti u mogućnosti uživati u potpunosti u daru života koji vam je podaren.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice