”Možete me usporiti , ali me nikada nećete zaustaviti ” : Životne lekcije koje su samouvjerene žene naučile

Biti samouvjerena žena nije stvar savršenstva.Radi se o učenju i prihvatanju onoga što ste i sve vaše nesavršenosti.Dok čitate četiri lekcije, dajte si podršku za napredak koji ste napravili u svom životu i lekcije koje ste naučili.

Biti ”drag” je precijenjeno

Biti ”drag” nije ista stvar kao biti pažljiv i brižan za druge.Biti ”drag” je pogrešna strategija ljudi koji udovoljavaju drugima zbog straha da budu osuđivani i odbijeni.Samouvjerena žena je naučila da ako je neko uznemiren zbog nje, to nije njen problem.

Nema zamjene za samopouzdanje

Samouvjerene žene naučile su na težak način, da se bez obzira šta radite, neko će se žaliti i optuživati.Samouvjerene žene znaju da što više govore iz mjesta samopouzdanja to je drugi više slušaju i slijede njen trag.Ona govori, uvjerena u vlastiti glas.Samopouzdanje je ono što nadahnjuje one oko nje da vjeruju u njeno mišljenje, iskustvo i vodstvo.

Životna ravnoteža je iluzija

Samouvjerene žene su naučile tešku lekciju da ne mogu imati daj mitski ”uravnoteženi život”.Shvativši to, samouvjerena žena je ponosna biti prisutna u svim područjima svog života.Naučila je uskladiti njen život  i dok vrijeme koje posvećuje različitim područjima njenog života teče , njena ljubav i predanost su konstantni.

Spolna nejednakost ne može vas zaustaviti

Samouvjerena žena je naučila da, iako su ponekad žrtvovane zbog  spolne nejednakosti, one ne moraju biti žrtve toga.Samouvjerene žene sa sigurnošću ustanu, razgovaraju i preuzimaju vodstvo.”Možete me usporiti, ali me nikada nećete zaustaviti – pomirite se s tim.”

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.