Mrzim ovo da vam kažem, ali VI ste razlog zašto vam je život OČAJAN

Ako mislite da je vaš život užas, vjerovatno jest.Ako mislite da zaslužujete više, vjerovatno je tako.

Dozvolili ste negativnosti da kontroliše vaš um i tako ste dopustili da kontroliše vaš život.Puštate da loše stvari pobijede.

Vi nikada nećete dostići bilo koji oblik veličine ako svoj život provodite radeći neke dosadne poslove koji samo crpe vašu energiju jer ste previše lijeni da izađete vani i potražite nešto što vas isunjava – to nije krivnja nekog drugog, samo vaša.

Nikada nećete putovati svijetom i vidjeti Pariz ako budete tražili izgovore zašto ne možete ići.Samo kupite avionsku kartu, spakujte torbu i idite.Neka vas svijet oblikuje i otvori oči.Dopustite da vas izazove i od vas otjera pakao.Predajte kontrolu koju posjedujete u svakodnevnom životu i samo idite.

Nikada nećete izgubiti težinu ako ne promijenite svoje prehrambene navike.NIkada nećete poboljšati svoje zdravlje ako ne jedete više voća i povrća.Nikada nećete postati pametniji i proširiti svoje horizonte ako ne želite učiti od drugih i čitati.

Nikada nećete biti srećni ako stalno gledate negativno.Nikada nećete doći do sreće u svom životu ako ste neprestano okruženi ljudima koji vas iscrpljuju.

Vi ste razlog zbog kojeg ste nezadovoljni, vi ste razlog zašto ste zapali u rutinu i vaše veze su siromašne te stalno kritikujete druge i tražite više.To je sve na vama.

Život vam ne duguje niti bilo ko drugi, tako da ne očekujte.Nemojte očekivati milion dolara da se pojave na vašim vratima, nemojte očekivati da se probudite s tijelom iz snova, nemojte očekivati da ćete dobiti svoj posao iz snova ako se uopšte ne trudite.

Ako želite nešto morate naporno raditi za to.Morate se žrtvovati i gurati čak i kada stvari postanu komplikovane.Morate nastaviti čak i kada sve u vama kaže da odustanete, jer ćete jedino tako postići nešto veliko.

Vjerujte u sebe kada niko drugi ne bi tako da možete pogledati nazad i reći ” Rekao sam ti”.

Niko ne vjeruje da možete učiniti nešto sve dok ne učinite, stoga morate željeti svoje snove.Drugi mogu željeti vaše snove za vas , ali vi ste jedini koji ih mogu da se dogode i vi ste jedini koji može uspjeti ili ne uspjeti postići ih.

Pretsanite raditi stvari koje vas ne ispunjavaju, prestanite okrivljivati druge za svoje probleme .Ako želite da vam život postane bolji onda počnite živjeti tako.POčnite raditi pozitivno u pravom smjeru i nemojte stati dok ne stignete tamo, a zatim nastavite!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.