Muškarca ništa ne može tako povrijediti kao žena – Kako voljeti emotivno ranjenog čovjeka

I muškarci imaju emocije, iako mnoge žene odbijaju vjerovati u to. Itekako mogu biti povrijeđeni. 

Vaš muškarac je emocionalno ranjen i treba vas, ali svi znamo da ranjena životinja najjače ujeda, pa rizikujete da i sami budete povrijeđeni. Vi ćete biti taj ko će ga izvući iz provalije u kojoj se nalazi. Jednostavno rečeno, bio je povrijeđen, povjerava vam svoju priču i svoja osjećanja. 

Nemojte to uzimati olako k srcu. Mnogo toga zavisi od vas u tom trenutku. Želi da ga zagrlite, pokažete mu da možete biti drugačije od onih koje su ga povrijedile, želi da ga istinski volite. Ovo je čovjek koji u vama traži podršku, simpatiju, odanost, privrženost i razumijevanje. 

Možda neće biti u stanju da vam odmah pruži to što očekuje jer i dalje ima problema sa povjerenjem. Razumite to. U njemu ima još dosta ljutnje, tuge i sličnih neprijatnih emocija, koje mogu zavladati vašom vezom. On još uvijek uči kako da procesuira sve te emocije i prošle događaje.

Neko ko se nije suočio s prošlošću ne može sa vama izgraditi zdrave temelje. Zato mu pomozite da preboli i pokažite mu da ste spremni da ga volite. Takva veza neće biti jednostavna, ali će imati sjajan potencijal ako uspijete u tome da prebrodite sve i povežete se.

Ali ne trudite se da vam počne vjerovati ako već sad niste sigurni da mu možete biti vijerni i da ga možete voljeti do kraja. Ne dodavajte ulje na vatru, ako niste iz te priče – okrenite se i otiđite. Ili ga volite i podržavajte ili se udaljite, treće rješenje ne postoji.