Muž me ostavio zbog žene koja mu može biti majka: Najviše me je povrijedilo njegovo opravdanje

Muž me ostavio zbog žene koja mu može biti majka

Verovali ili ne, i to se dešava. Gospođa čije ime nećemo otkrivati zbog zaštite identiteta je odlučila da svoju priču podeli sa javnošću. Priču o tome kako ju je muž napustio zbog mnogo starije žene. Ona ne želi da bude, kako sama kaže, stereotipična ogorčena samohrana majka. Ima više od 40 godina, majka je, radi i njen život je prepun radosti.

Nije osoba koja sedi, ispija šardone i ogovara muškarce, čak naprotiv, uvek ističe da ih voli. Ima tri brata i mnogo muških prijatelja. Veruje u to da nije smak sveta to što iza sebe ima loš brak. Iako zna da će mnoge ljude začuditi način na koji razmišlja ona ne žali što je bila u braku s tim čovekom. 

Mnogo su voleli jedno drugo, zajedno su proživeli brojne divne trenutke i doneli na svet dve preslatke kćerkice. Ono što ona priznaje jeste da ako ikada u životu opet bude htela da se zaljubi, potrudiće se da pronađe čoveka koji je krizu srednjih godina ostavio iza sebe. 

Možda bi mi trebalo biti teže zato što znam da moj bivši muž više voli da bude sa ženom koja je dosta starija od mene, sa ženom koja će uskoro napuniti 60 godina i koja i dalje stavlja kanu na kosu. Ona je dovoljno stara da bude baka mojim kćerkama, a ne potencijalna maćeha. Zvuči kao uvreda, zar ne? 

Ja sam mlađa, bolje izgledam i trudim se oko svog izgleda. Trebala bih biti užasno povređena, ali, začudo, meni je zbog svega toga mnogo lakše. Nemam zbog čega biti ljubomorna. Nemam nijednu sedu vlas u kosi. Na licu ljubavnice mog bivšeg muža se vide godine. Morao je da uverava prijatelje da se njih dvoje vole zato što niko nije mogao da veruje da je on u vezi sa tako starom ženom. 

Ja sam svom mužu bila sve na svetu i preko noći se to promenilo. Postao je hladan, udaljio se od mene, satima ga nije bilo kod kuće. Telefon mu je stalno bio u rukama, a morao je obavljati „poslovne razgovore“ čak i tokom vikenda i porodičnih putovanja. Nestala je sva privrženost, njegov temperament je postao nepodnošljiv i videlo se da je prezirao svaku sekundu koju je provodio u mom društvu. 

Sve sam shvatila. Uvijek sam duboko vjerovala da ženska intuicija ne griješi. Zato sam se vođena svojim instinktom upustila u špijuniranje i raznorazne avanture. Kada sam saznala da me vara srce mi se slomilo, a kada sam vidjela da je u pitanju žena koja mu može biti majka bila sam ogorčena. 

Bio je satjeran u ćošak i tražila sam sve da mi prizna. Sam taj čin prevare nije me povrijedio koliko je to njegovo opravdanje. Na moje “Zašto?” On je odgovorio: “Zato što me ona čini boljim čovjekom”. Ostala sam bez komentara. Šta mu to znači? 

Šta znače sve godine uložene u naš brak i ljubav? Toliko sam se trudila da uspijemo a odjednom hladan tuš – Ne valjaš kao žena. Ne valjaš kao supruga, ne činiš svog muža srećnim. Bila sam jako povrijeđena. Ali naučila sam se pomiriti sa svim, sada žive zajedno i neka i je sto sreća. Neka ga podstiče da bude bolji čovjek, a ja ću sledeći put pronaći nekoga ko će znati cijeniti ono što ja pružam.

Izvor: Infpult