Najhrabrija stvar koju možete učiniti je dozvoliti sebi da volite i budete voljeni

Nije najlakše u životu rponaći ljubav.Nevjerovatni partneri ne rastu na drveću.Istinska ljubav je čarobna i neuhvatljiva, i malo nas je doživjelo.

Put do prave ljubavi je težak.Pun je slomljenih srca, prevara i gubitaka vjere i nade.Ali jednog dana, možda, dospjet ćemo vrh razumijevanja.Ljubav će nas pogoditi kao pojava i bolje ćemo shvatiti kako svijet djeluje.

Istinska ljubav učinit će da se osjećate kao da konačno razumijete sve.Bez obzira koliko je lud, užurban i slučajan svijet, odjednom će imati smisla.

I znate šta ? Ova nada za sretniju budućnost donosi vam veće povjerenje.Osjećate se kao da imate neku kontrolu nad svojim životom.

Problem je što većina ljubavnih priča ne završava na ovaj način.Većina ljubavnih priča završi slomljenim srcem.Svaki put kada se naše srce slomi, mi se promijenimo.Ojačamo naše srce malo.

Nakon što se to dogodi dovoljno puta, izgubite motivaciju da pokušate ponovo.Umorni ste od boli, slomljenih obećanja i laži.Umorni ste što ste se nadali , a ostali ste sami.Ljubav je lijepa stvar – sve dok se ne počnete plašiti.

Znanje o ljubavi dolazi s vremenom.

Trebat će hrabrosti da se ponekad otvoriti nekome.Jer do tada ćete znati da stvari vjerovatno neće ići glatko.Potrebno je hrabrosti da budete ranjivi, budući da se još uvijek oporavljate od posljednjek sloma.Vaši ožiljci nisu izblijedili.ali ovi ožiljci, ironično, mogu se izliječiti samo ljubavlju.

Jednom kada iskusite istinsku ljubav, nikada nećete prestati žudjeti.To se izravno protivi vašem strahu od dopuštanja da osjetite ljubav.Trebate ljubav i plašite se toga.Vi za tim žudite, ali mrzite jer ste toliko ovisni.

ljubav je skok vjere.Nema jamstva.Bez obzira koliko mislite da je odnos savršen, uvijek imate priliku da se završi.Možda ovaj kraj neće biti vaš izbor; život ima druge načine uzimanja od nas  onih koje volimo.

Život nije o izbjegavanju boli.Nije ni o povećanju zadovoljstva.Radi se o tome kako živjeti svoj život onako kako trebate živjeti.Prihvatite osobu koja jeste, prihvatite ono što stvarno trebate i krenite ka tome – bez obzira na to koliko ste se prestrašili da biste napravili taj korak.

Radi se o vjeri u sebe i vjerovanju da se stvari mogu dogoditi.Imate samo jedan život.Bit ćete ispunjeni tugom i srećom, a imat ćete prilike promijeniti smjer.

Postoji mnogo stvari u životu koje vrijede strahovanja i iizbjegavanja.Ali ljubav nije jedna od njih.Nemojte biti osoba koja želi da ne riskira.Dopustite sebi da budete voljeni i da volite.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice