Najveće razočarenje čeka žene koje brak stave na prvo mjesto – Zapažanja psihologa

Niko od nas se nije rodio sa svim znanjem, pa tako je logično da smo dužni naučiti sve što je potrebno da bismo živjeli dobar život. 

Glupo je očekivati da ćemo naći ljubav preko noći i biti srećni do kraja života. Bitno je da znamo voljeti i graditi zdrav odnos. Psiholog Aleksandar Romanov objašnjava da najveću grešku čine žene koje stavljaju svog muškarca na prvo mjesto. 

Njegov najveći savjet svim ženama je da daju maksimalno 20% svog bića partneru. To znači da bi ostalih 80% trebale zadržati isključivo za sebe. Tu se ubraja da žena provodi vrijeme sama sa sobom, sa svojim drugaricama, da se fokusira većinom na svoje potrebe i da shvati da je sebi najbitnija. 

Vjerovali ili ne, to je ključ zdrave veze. Žena koja daje više od 80% sebe muškarcu nikada neće biti srećna. Ona će se uvijek žrtvovati i gubiti energiju na stvari koje je iscrpljuju. Morate posvetiti vrijeme sebi prvenstveno, i morate uložiti trud u sebe. 

Evo šta on savjetuje da svaka žena treba uraditi: Pronađite hobije – Ako ih nemate vrlo je važno da ih pronađete. Čišćenje i heklanje nisu hobiji. Izađite iz kuće i radite nešto u čemu uživate. Budite aktivni – Trčanje po kući za mužem i djecom nije aktivnost. 

Otidite na trčanje sa prijateljicama, šetnju, časove zumbe ili bilo šta drugo. Tako ćete izgraditi bolji odnos sa sobom i imati više samopoštovanja. Ulažite u sebe – Imate pravo izgledati sjajno. I ne, nije bitnije da mužu kupite novu košulju nego sebi onu haljinu koja vam se odavno dopada. 

Ulažite u svoj izgled, svaka žena zaslužuje da izgleda dobro. Ako štedite na svom izgledu kako biste pružili više muškarcu na dobrom ste putu da ga zapravo i izgubite. Zato budite mudrije. Posvetite se sebi više nego svom muškarcu. Na kraju ćete primjetiti kako vas i on više cijeni.