Naše srodne duše su zapravo ogledalo naše duše

”Ljudi misle da je srodna duša savršeno uklapanje i to je ono što svi žele.Ali prava srodna duša je ogledalo, osoba koja vam pokazuje sve što vas zadržava, osoba koja vas navodi da obratite pažnju kako biste mogli promijeniti svoj život.” -Elizabeth Gilbert

Jednog dana ćete susresti čovjeka ili ženu svojih snova i oni će popraviti sve vaše slomljene komadiće i učiniti vas kompletnim.Taj koncept je netačan, u odnosu na ono što je zapravo srodna duša – ogledalo.

Kada vjerujemo da postoji još jedna osoba koja nas može učiniti cjelovitim, nedjelotvorno smo sebe nazvali ”nepotpunim”, ali mi smo sve osim toga.Imamo moć u sebi da postignemo to jedinstvo, ne smijemo pokušati pronaći odgovore u nekom drugom.

Misleći da smo samo polovice koje trebaju postati potpune, mi zapravo tražimo druge koji sebe vide kao polovice.Ali šta to ostvaruje ? Ako se osjećate poput razbijenog duha, onda ćete vjerovatno privući isto.

Jeste li ikad bili nazvani ”popravljač” u vezi ?

Istina je da, nije život nekog drugog koji želite osvijetliti – to je vaš.Ovo je samo način vašeg višeg jastva da dobije vašu pažnju.

”Tako je tamno, ne vidim nikakvu svjetlost oko mene.To je zato što svjetlost dolazi od tebe.Ti ga ne možeš vidjeti, ali svi drugi mogu.” – Lang Leav

Svaki od nas ima svjetlost i tamu unutra.Nikad nismo potpuno jedno ili drugo, neko kombinacija.Zbog toga se neizbježno suočavamo s trenucima u kojima se tama osjeća kao da sipunjava više prostora, a zatim gledamo u tuđe svjetlo za restauraciju i ravnotežu.

Srodna duša nije osoba koja će vam donijeti mir žrtvovanjem vlastitog.Umjesto toga, pomoći će vam da pronađete svjetlo u sebi, čak i ako je lekcija bolna… i to obično jest.

Upoznat ćemo ljude u našem životu koji nas prisiljavaju da pokupimo razbijene krhotine bez straha od krvarenja.Njihove lekcije će nas naučiti da prihvatimo sebe i najteže od svega, da se volimo kakvi jesmo.

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.