Naučio si je da je uvijek sama, pa nemoj biti iznenađen kad joj više ne budeš trebao

I ne možeš se sjetiti svih onih sitnica koje ti je govorila. Nikad nisi pitao o njezinim osjećajima. Naučio si je da nikada nećeš biti tu za nju kao neki njeni prijatelji.

Nemoj se iznenaditi kad otkriješ da više nisi u njenim planovima. Naučio si je da planira svoju budućnost bez tebe. Naučio si je to svaki put kad si joj rekao “ne”.

Nemoj se iznenaditi kad otkriješ da joj više ne nedostaješ kada nisi tu. Učio si je tome svaki put kad si se ponašao kao da njezina prisutnost ne utječe na tvoj život.

Nikad joj nisi rekao da ti nedostaje. Nikad joj nisi rekao da je voliš. S druge strane, ona nikada nije osjetila da obogaćuje tvoj život na smislen način.

Nemoj se iznenaditi kad bude ignorisala tvoje pozive i poruke. Jer je bila jedina koja nikad nije ugrozila vezu. Bila je ona ta čiji se raspored uvijek mijenjan kako bi zadovoljila tvoje potrebe. Ti, zauzvrat, nikada nisi upoznao njezine.

Ona je bila ta koja se uvijek borila za vas i za vašu vezu. Uvijek je ulagala u vas sve dok nije konačno shvatila da ulaže u osobu kojoj nije briga.

Nemoj se iznenaditi kad vidiš kako se udaljava od tebe. Ponovno se nalazi svoj smisao. Konačno je shvatila da zaslužuje više od nekoga ko ju je samo uzimao zdravo za gotovo. Zna da zaslužuje nekoga ko joj nikad neće učiniti da se osjeća nevidljivom.

Nemoj se iznenaditi kad otkriješ da joj se goruća strast pretvorila u hladnoću. Nemoj se iznenaditi kada njezine slatke riječi i pažljiva priroda postane gorka. Nemoj se iznenaditi kad je vidiš kako gleda tebe i ne osjećaš ništa.

Zato, zapamti: učio si je kako će prestati voljeti tebe.

I konačno, nemoj se iznenaditi kad ode od tebe jer joj nikad nisi dao razlog da ostane.

Izvor: mislipozitivno