Nauka kaže da duge veze traju iz OVA glavna dva razloga

Kada ste bili mali vjerovatno ste mislili da je uspješna i duga veza ona u kojoj nema svađe i laži.Živjeli ste u bajkama svojih knjiga misleći da će taj svijet postati stvaran jednom kada nađete savršenog partnera.

ALi, hajde da budemo iskreni.Duge veze imaju mnogo svađa i ponekada jedno drugom govore male laži.Ali preživjet će.Kako? Istraživanja i studije su to potvrdile.

Dva ključa za uspješnu i srećnu vezu koja ima budućnost žele u ljubaznosti i velikodušnosti.

Statistika kaže da samo tri od deset brakova prežive i zdravi su i srećni.

U prvoj fazi studije , psiholozi su posmatrali brakove koji su bili u nekoj vrsti krize.Nevjenčani parovi su takođe bili uključeni , i psiholozi su htjeli da saznaju kako veza može ostati zdrava i srećna dugo.

John Gottam je bio jedan od istraživača .Odlučili su da povežu parove na elektrode i da vide kako jihova tijela reaguju kada pričaju o negativnim i pozitivnim aspektima svog partnera.

Parovi su onda bili posmatrani 6 godina.Prema rezultatima, istraživači su razdvojili parove u dvije grupe : majstori i katastrofe.

”Majstori” su imali tendenciju da budu zahvalni svome partneru i pokazilavi su poštovanje.

”Katastrofe” , sa druge strane, bili su samo fokusirani na partnerove greške i mane.Sve što su radili je kritikovanje umjesto da pokažu malo zahvalnosti.Prezir je uništio ove veze.

Najvažniji faktor da imate stabilnu i vezu koja traje i brak, je da pokažete ljubaznost.Kada partneri pokazuju ljubaznost, njihovi partneri se osjećaju voljeno, pa se takođe ponašaju ljubazno.

Ljubaznost nije laka, ali to nije uvijek nešto sa čime ste rođeni.To ne znači da nećete iskazivati bijes ili da se nikada nećete naljutiti.Biće to poseban način da to uradite – ljubazan način – davajući objašnjenje vašem partneru.

Kada god ste ljuti zbog nečega, pokušajte biti razumni i velikodušni i vidjet ćete drugu stranu.Biti zahvalan takođe uključuje dijeljenje dobrih trenutaka i da budete tu za njih i u dobrim vremenima takođe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.