Ne dozvolite da vas opet POVRDIJEDE: Ako razmišljate da se POMIRITE SA vašim BIVŠIM, PRVOpročitajte OVO

Ovo je otvoreno pismo djevocji koja misli da bi trebala dati šansu muškarcu koji ju je povrijedio.

Znam šta mislite. ”On se promijenio, kažete sebi.”Rekao je da mu je žao, i izgleda kao da mu nedostajem.”

Naravno, nedostajete mu.Vi ste kraljica koja može biti samostalna – sada to glasno recite i vjerujte u to.

Znam da nas naša sježanja zavode.Vraćamo se u naše veze i nekako se naši umovi sjećaju samo dobrih vremena.Naše misli žive u praznicima koje smo proveli zajedno, našem prvom putovanju, našem prvom stastanku.Sjećamo se uzbudljivih i radosnih trenutaka koje smo djelili rame uz rame.

I to je u redu- ne kažem da biste trebali živjeti svoj život u stanju žaljenja i sažaljenja.Ne, to uopšte en govorim.Ali, budimo realni.

Stvari su se završile iz razloga, a ti su razlozi očiti.Kada je odlučio da su njegovi prijatelji važniji od tebe, on je napravio svoj izbor.Kada je krio iza vaših leđa da se nalazi sa bivšom, napravio je izbor.Kada se napio i podigao ruku na tebe, on je napravio svoj izbor.A kada ste ga ostavili, vi ste napravili svoj izbor.

Znali ste u svom srcu da je veza bila gotova.Znali ste kada vas je poljubio da su se stvari promijenile – vaše tijelo je to moglo osjetiti.Umjesto da prihvatite istinu, pustili ste stvari nadajući se i moleći da će se pormijeniti, ali nije.

Kada vas je vrijeđao ili sramno postupao, pokušali ste to opravdati, i sada kada vas želi batrag, pokušavate ga ponovo odbraniti.

Tako ne bi trebao izgledati zdrav ljubavni odnos.Ne biste se trebali odreći onoga što volite jer je vaš partbner nesiguran.Ne biste trebali tražiti razloge zašto nikad ne dolazi u društvo vaših prijatelja.A one modrice?Ne biste trebali izmišljati priču o tome kako ste pale niz stepenice kada dobro znate da je podigao ruku na vas.

Sada ne kažem vam da sjednete i mislite o tim bolnim uspomenama. Ali to su bile vrijedne lekcije koje ste naučili.Kada ste imali hrabrosti raskinuti nezdravu vezu, vidjeli ste koliko ste vrijendi.Samo sedmicu dana kasnije kada vas je pozvao, odbili ste da upadnete u zamku.Sjetite se kako ste bile ponosne na sebe ? Uživajte u tom osjećaju.

Uvijek ćete znati šta je najbolje za vas;samo se morate pouzdati u svoje srce.

Kada ovaj muškarac pokuša ponovo da vas osvoji, umjesto da se prisjećate ono što vam mozak u početku pokazuje, natjerajte se da zaboravite na cijelu memoriju.

Sjetite se kada je zaboravio da vam napiše samo Božićnu čestitku, i ako je znao da ste se vi potrudili da učinite praznike posebnim za njega.Sjetite se kada je otišao od vas nakon svađe na vašem prvom zajedničkom putovanju.Zapamtite da samo u prošlosti te memorije leži istina zašto su se stvari morale završiti.

Vi ste lijepa, talentovana, suosjećajna žena koja zaslužuje da se tretira s ljubavlju, poštovanjem i milošću.

 

 

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.