NE DOZVOLITE da vas opet POVRIJEDI NEPOUZDAN muškarac – Ne vjerujte mu više nego što vas on poštuje

Jedan od naših najvećih strahova je da damo ljubav nekome ko će iznevjeriti naše povjerenje.

Vjerovatno vam se to već dogodilo.To se događa većini nas tokom života.Za neke, lekcija je urezana u memoriju.Nikada više u nikoga nemaju povjerenja, a ne koa što su činili prijeNe ogu podnijeti misao da to opet prolaze.

Bilo da je to razvod, laž, afera ili prekršena obećanja, ljudi koje volimo mogu nas izdati na hiljadu različitih načina.

1.Nemojte mu dati povjerenje odmah

Kada ste zaljubljeni, vi ste u drugoj stvarnosti.Sve je lijepo, sve je u redu.Te ružičaste naočale pretvaraju ga iz još jednog momka u vašeg voljenog, viteza i junaka među ljudima.Ali nova ljubav je oblik opijenosti.Ne možete vidjeti svoje voljene jasno dok razdoblje medenog mjeseca nije prošlo.Do tada, vidjet ćete samo najbolje u njemu.

Znat ćete da ga vidite realnije kada počnete uviđati njegove loše strane, kao i dobre.Nije savršen.Kraj razdoblja medenog mjeseca može biti kao kanta hladne vode koja vam je prosuta na glavu.Šok, ali to je neophodno.U teškoj svjetlosti dana, visjet ćete da mu neke stvari ožete reći, a neke ne.Možete mu vjerovati da bude vjeran i da brine o vama, ali možda ne biste da pokupi vašu čekovnu knjižicu ili pokupi prave namirnice.I to je dovoljno pošteno.Povjerenje bi trebalo biti realno.

2.Ne vjerujte mu više nego što vas poštuje

Povjerenje i poštovanje idu ruku pod ruku.Voljeti nekoga i vjerovati toj osobi su dvije različite stvari.Samo pitajte bilo kojeg roditelja.Možete voljeti svoju djecu do mjeseca i natrag, ali nećete im vjerovati kada uzmu šibice ili nož.Povjerenje se mora prilagoditi specifičnim situacijama i dokaznim rezultatima.

Čovjek koji vas poštuje, to će shvatiti.Neće vas pritisnuti na nešto što ne želite učiniti.Shvatit će da za povjerenje treba vremena.Što vas više poštuje, to više povjrenja možete imati u njega.

3.Kada vjerujete, prihvatite rizike

Ljubav je riskantan prijedlog.Bez obzira koliko ste pažljivi, uvijek postoji šansa da se stvari događaju ožasno pogrešno.U trenutku kada nekoga volite, otvorite se da budete povrijeđeni.Ne možete znati kakav će ishod biti.I to nije loša stvar.Najveća postignuća često zahtijevaju velike rizike.Neuspjesi, pogrešni preokret i očak ostavili su put do pobjede.Ne možete pobjeći od toga da budete povrijeđeni ako ćete se otvoriti da volite.Ono što trebate znati je ovo : Bez obzira šta se desilo, vi to možete izdržati.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.