Ne dozvolite da vas zavara njen osmijeh – 5 Znakova da ona zapravo plače iznutra

Ako vam se čini da nešto nije u redu s nekim ko vam je blizak, vaša pretpostavka je vjerovatno tačna.Prepoznavanje znakova prvi je korak ka pomaganju.Evo pet indikacija da se zapravo bore s bitkom za koju ne znate.

Pretjerane emocije

Osoba koja se bori s unutrašnjim demonima može djelovati pretjerano sretno ili prijateljski da prikrije činjenicu da se osjeća slomljeno iznutra.

Isključe se u društvu

Ako primijetite svog prijatelja s praznim pogledom ili da nije zanteresovan nešto posebno, vjerovatno je zarobljen unutar negativne misaone petlje.

Manje govore nego obično

Prije nego što se isključe , možda će zapostaviti konverzaciju jer njihovo stanje uma ne dopušta im da uživaju u društvu.

Pesimistični su

To je teško primijetiti jer perimizam ponekad može biti pomiješan s praktičnosti.Ključna razlika je u tome što realist vidi situaciju u normalnoj vrijednosti, a pesimist će umanjiti dobro i loše smatrati neizbježnim.

Oni se izoluju

Neki ljudi su naravno više introvertni, ali ako primijetite da je vaš prijatelj izolovan više nego obično – na primjer, ne odgovaraju na poruke – to je vjerovatno s razlogom.Važno je da ne shvatite pogrešno grubost.Vjerovatnije je da nisu raspoloženi za iizlazak ili se osjećaju krivo zbog dijeljenja svojih osjećaja s drugima.Ovo je vaša prilika da ponudite uho za slušanje.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice