Neće ih nikada zaboraviti: 11 stvari koje možete pokloniti svojoj djeci

Podrška Ponekada samo jedna reč podrške u pravom trenutku može detetu promeniti život. Zbog toga se potrudite da detetu pokažete da ste tu za njega i na to ga često podsećajte. Zajednički obroci Zajednički obroci su idealna prilika za porodično druženje, pa se može reći da ako porodica ne jede zajedno, onda i ne raste zajedno.

Stabilnost Stabilan dom je temelj na kome deca grade čitav svoj život. Deca moraju znati koje je njihovo mesto u porodici, kome mogu da veruju i na koga mogu da se oslone. Želja da postignu velike stvari u životu Ohrabrite decu da imaju velike snove. Videćete, oni će zbog toga postići više nego što su mislili da mogu.

Zahvalnost za ono što imaju Želja za više stvari je zarazna. Zbog toga je jedan od najboljih poklona koji možete dati svojoj deci je da nauče da budu zadovoljni onim što imaju. Odlučnost Jedan od odlučujućih faktora za postizanje uspeha je volja.

Disciplina Deca kod kuće treba da nauče kako da se ponašaju, da se slažu sa drugima, kako da ostvare svoje želje i postignu rezultate. Ne treba izbegavati disciplinu, ona samo treba da bude dosledna i pozitivna. Ljubav Najbolji poklon koji možete dati. I primiti…

Vernost bračnom drugu Vernost nije samo fizička stvar. Budite uz svog bračnog druga umo, srcem i dušom. Nemojte da se zavaravate da vaše dete ne primećuje takve stvari. Primećuje. Iskrenost i integritet Deca koja u detinjstvu nauče značaj iskrenosti kasnije postaju iskreni ljudi. A iskreni ljudi sami sebe više cene i uživaju u životu. A i mirno spavaju.

Duhovnost Bilo bi dobro da decu naučimo tome da smo mi nešto više od krvi i mesa koji zauzimaju prostor. Mi imamo i um, srce, dušu i volju, tako da odluke koje oni prave u životu treba da se temelje na nečemu dubljem od toga šta svi ostali koji su od krvi i mesa rade.

Izvor:infpult