Nećete pronaći PRAVU ljubav sve dok ne prihvatite OVIH 10 glavnih pravila

Svi mi trčimo za našom prilikom u ljubavi.Svi smo godinama vjerovali da je to jedina stvar koja bi mogla spasiti našu dušu.Međutim, kako biste pronašli svoju istinsku ljubav morate biti spremni prihvatiti ovih deset bitnih istina.

1.DA BI PRONAŠLI PRAVU OSOBU, MORATE BITI PRAVA OSOBA

Niko od ans nije savršen.Budite onakva osoba s kojom bi ste željeli biti.Ne možete sve uzimati zdravo za gotovo i čekati da se samo spotaknete o princa ili princezu.

2.ZNAJTE VAŠE GRANICE

Znajte gdje početi i gdje se zaustaviit.Nemojte davati partneru teško vrijeme jer se druži sa prijateljima.Imaju život i izvan ovog odnosa.

3.PRAVA LJUBAV JE O ZDRAVOJ KOMUNIKACIJI

Vrlo je važno razgovarati o problemima ako želite da vaša veza preživi.Niko nije savršen, i vaš partner ne može da čita misli.Artikulirajte svoje probleme i pronađite najbolji način rješavanja.

4.PRAVA LJUBAV ZNAČI CILJEVI I ŽELJE VAS POJEDINAČNO I KAO PARA

Trebalo bi vam biti dovoljno ugodno da izgradite nešto zajedno.U pokušaju da budete najbolji par nemojte izgubiti dodir vaših individualnih identiteta.Vaši ciljevi su jednako važni kao i zajednički.

5.BUDITE AKTIVNI U SVIM VAŠIM ODNOSIMA

Odaberite s kim se želite okružiti.Odaberite vrstu ljudia koji vas cijene i pridonose vašoj sreći.

6.NISTE ŽRTVA

Ako želite preuzeti kontrolu nad vašim životom, morate se prestati sažaljevati.Niste ovdje žrtva.Vi ste potpuno u stanjun uzeti stvari u vsoje ruke i uliniti ih boljim.

7.ŽIVITE SA SVRHOM

Pronađite ono šta ste namjeravali učiniti.Svi od nas imaju razlog našeg postojanja i pronalaženje vašeg poziva će promijeniti igru.Svakodnevno provodite vrijeme sa sobom i otkrijte ko ste zaista.

8.PRAVA LJUBAV NE BOLI

Ideja da ljubav donosi bol je vrlo uvredljiva.Razmislite o tome sami.Niko ne želi povrijediti ljude koje voli.Ako vam se nanese bol u ime ljubavi, odbacite ga.

9.PRAVA LJUBAV NAS VOLI KAKVI JESMO I ŽELI NAS TAKVE

Ako vas neko uistinu voli, neće vas stalno mijenjati.Ako vas neko pokušava uklopiti u karakter druge osobe, onda očito niste ono što oni traže.

10.PRAVA LJUBAV JE DJELO OD TEBE TEBI

Ako ne možete sebe iskreno voljeti, nećete moći voljeti ni drugu osobu.Vi ste najbliže vašem srcu.Budite svoj najbolji prijatelj i borite se za sebe.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.