”Nemojte MISLITI, OSJEĆAJTE” : Kada život postane TEŽAK, sjetite se OVIH stvari

Život će nam uvijek donijeti izazove, preokrete , ali bez obzira na to gdje se nalazite na putu, ovdje su 3 moćna podsjetnika kojih se uvijek vrijedi sjetiti.

1.Ostanite hidrirani

Stres i anksioznost mogu staviti puno tereta na tijelo.Dok su vježbanje, meditiranje i dobro jelo uvijek važni, može biti teško održati sve ovo kada prolazite kroz loš period.Jedno brzo rješenje za vašu dobrobit, međutim, jest da ostanete hidrirani.Pijenje puno vode nije samo korisno za procese vašeg tijela, nego takođe povećava energiju i čisti vaš um.

Ako prolazite kroz izazovno razdoblje, ne zaboravite biti puno vode tokom dana.

2.Nemojte misliti, osjećajte

Dio naših ljudskih darova u ovom životu je sposobnost razumijevanja i racionalizacije stvari pomoću našeg logičkog uma.Iako je to nevjerovatna vještina, ponekad je važno zapamtiti da se sve ovo ne može razumjeti s ovom mjesta razmišljanja.

Ponekad, bez obzira koliko se trudite stvari jednostavno neće imati smisla na logičkoj ili praktičnoj razini.Kada se to dogodi, važno je prestati razmišljati i početi osjećati.

Naši osjećaji su moćni alati za usmjeravanje koji zapravo mogu biti daleko učinkovitiji od pokušaja razumijevanja stvari s mjesta logike.Trik korištenja naših osjećaja kao vodič je da ne dopustimo da naš logički um analizira ili ometa proces.

3.Znajte da će sve imati smisla na kraju

Često najzahtjevnija razdoblja naših života vode nas do najpoželjnijih mjesta ,ali to je teško vidjeti kad prolazimo kroz iskušenja.

Kada vam život nema smisla, to je često znak da je u toku ogroman rast i preobrazda.Tokom tog procesa važno je za nekoliko trenutaka izaći iz haosa i priznati da će sve na kraju imati smisla.

Imajte na umu da stvari uvijek funkcionišu, a već postoji rješenje za sve vaše probleme, sve što trebate učiniti je nastaviti naprijed.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.