Nesvjesne navike kojim privlačimo toksične ljude – “Previše ste pristojni i to vas čini lakim plijenom”

Negativne ličnosti doslovno se hrane vašim darom empatije i saosećanja, jer im se stvarno sviđa uloga žrtve. Dajete im toliko pažnje … I upravo je to ono što im treba. Evo nesvjesnih navika koje privlače negativne ljude na vas:

Previše ste pristojni; Uvijek se trudite biti uljudni u komunikaciji. Uvijek pokušavaš razumjeti svakoga. S nekim ljudima ste previše simpatični, plašite se povrijediti njihove osjećaje. Po prirodi ste dobra osoba. A pretjerana ljubaznost upravo je ono što negativnim ljudima treba. Od vas čini lak plijen lažljivcima i manipulatorima.

Dajete negativnim ljudima nadu za promjene; Ljubazni ste, iskreni i živite onako kako želite da živite. Ovo privlači otrovne ljude, jer se oni (potajno) nadaju da će postati poput vas. Negativne ličnosti ljepe se za vas svim silama jer vaše prisustvo u njihovom životu daje nadu za promjenu.

Pokušavate promijeniti osobu; Ulažete napor da promijenite osobu koja vam truje život. Često se susrećete sa razmišljanjima: “Da samo on toliko nije pio, tada bi s nama sve bilo u redu.” Ličnosti koje vam mogu uništiti život nikada se ne mijenjaju. Ako samo oni ne žele.

Ne postavljate adekvatne granice u komunikaciji s drugima; Po prirodi ste stvoreni da nešto date drugima. Ne obraćate pažnju na vlastite potrebe. Vaš glavni prioritet su problemi i potrebe drugih. Vaša želja za davanjem čini vas lakim plijenom za otrovne pojedince. Oni lako mogu manipulirati i koristiti vas.

Ne volite sebe; Zato vas negativne ličnosti tako lako privlače. Previše ste slatki i pristojni u komunikaciji sa svima oko vas. Često zaboravite na sebe i pokušavate da opravdate osobu koja vas jednostavno koristi i ne cijeni uopste. Više ne vjerujete u pravu ljubav; Osoba koja i dalje vjeruje u ljubav neće dopustiti da negativne ličnosti budu previše bliske. Zato ljudi koji truju živote drugih traže one koji su već izgubili vjeru.

Izvor: infopult