Niko NE MOŽE uticati na to KAKO se OSJEĆATE-osim vas : 5 navika koje uvijek VODE do NESREĆE

Svi se trudimo biti sretni, bez obzira na to šta radimo u životu, ali teško je zadržati sunčano raspoloženje kada se neizbježno dogodi.Život je kratak, s vrmenom je teško, ali u konačnici imamo kontrolu nad našim sretnim ili nesretnim.

Ako se osjećate da živite u stanju nesreće, ovdje su pet navika nezadovoljnih ljudi i kako ih izbjeći :

1.Previše kritični prema sebi i drugima

Budući da je sreća nešto što se može kontrolisati, važno je pozitivno razmišljati o sebi.Negativnost vas samo spušta, pogotovo ako ste uvijek previše kritični prema sebi ili vlastitim sposobnostima.Takođe morate poštovati pravo druge osobe na sreću; ne dopustite im da utiču na vašu vlastitu dispoziciju.

2.Živjeti izvan vaših sredstava

U materijalističkom društvu, lako se uhvatiti u želju finih stvari u životu.Međutim, kada izađete izvan granica vlastitih finansijskih sredstava, postavljate se kao da ste nesretni.Istina je da u životu postoji više od novca.

3.Usvajanje negativnih ovisnosti

Biti sretan je sve o tome da radite stvari koje volite umjereno.Odbojna hrana, jaka pića i zabava su dobri za vašu sreću, ali jednom kad postanu ovisnosti oni postaju izvor nesreće.Kada se osoba osjeća nesrećno može se lako odati alkoholu ili drogi u pokušaju da se bolje osjećaju.

4.Brinuti o budućnosti

Budućnost je nešto što je uglavnom izvan granica naše kontrole.Ipak, to je izvor stalne brige za mnoge od nas.Ako se previše brinete o budućnosti , to će ograničiti koliko ste sretni u svakodnevnom životu.Ako ga ne možete kontrolisati, ne brinite o tome.

5.Loša ishrana

Ono što stavljamo u naše tijelo izravno utiče na to kako se osjećamo.Stomak ima snažne veze sa mozgom, a ove veze postaju vidljivije kada nezdravo jedemo.Brza hrana nije u stanju održavati naše tijelo i mozak tokom dana, moramo jesti voće, povrće i hranu bogatu bjelančevinama kako bismo se osjećali na načina na koji bi trebali.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.