Nisu drugi krivi za vašu nesreću – Već vaše razmišljanje: Psihološki savjeti za bolji i srećniji život

Ljudi znaju da budu skloni negativnom razmišljanju, najviše iz straha. Pa tako misle da ako se budu previše brinuli, tada će stvari biti bolje. 

Kada čovjeka i čeka nešto dobro i lijepo, on nekako ne zna da se obraduje, već opet strahuje. Živi razmišljanjem o budućnosti, umjesto da proživljava sadašnji trenutak. Smišlja negativne scenarije u glavi i loše ishode, a sve to bez potrebe. 

Ovakvo razmišljanje zaista nije poželjno, a niti zdravo. Treba da živite sada i u ovom trenutku. Npr. idete na odmor. Nema potrebe da razmišljate “Šta ako bude ovako ili onako”. Treba svoj mozak da istrenirate da živi sada i odmah. Ako ste otišli na odmor, zabavite se. 

Izlazite, uživajte u izlasku. Čitajte knjigu, uživajte u tome. Odvojili ste dan za odmor, onda isti samo tako provedite, bez razmišljanja o poslu i drugim stvarima. Kada ovako funkcionišete, vi zapravo radite u skladu sa Svemirom, i on vas u ovom slučaju nagrađuje. 

Čovjek treba da živi tako da zna za sve ljude ima dovoljno. Nema potrebe da negdje žurite, uzimate nešto na silu, bojite se da vam se ništa dobro neće desiti. Znajte da i onoga što nemate, to nije do drugih, nego do vas i vašeg razmišljanja. 

Kada razmišljate pohlepno, iz straha, tada sami sebe pravite granicu prema uspjehu. Svemir ne prepoznaje takav način razmišljanja. Sami preispitajte svoj mozak, način na koji razmišljate, uvidite čime se u životu vi vodite. Strah je normalna pojava, ali ne bi trebala da vas parališe. 

Ako u ovom trenutku preduzimate nešto novo za vas, budite hrabri i recite sebi ” Sve što radim sada i oko čega se trudim, biće dobro i uspješno, vjerujem u to”. Jer znajte da ste vi već sigurni u to nešto, jer da niste ne biste se upustili u to. 

Ako ste imali prethodna negativna iskustva, znajte da nekada i Svemir šalje opomene, pouke i lekcije. I sa tim se vodite pozitivno. Prenesite sami sebi i svojim mislima, da se nećete bojati i bježati od nečega, već ćete se mudro i pametno suočiti i pronaći rješenje. 

Jer, znate da je isto uvijek tu negdje. Znate da je ovaj sadašnji trenutak sve što imate, i da ga nećete olako shvatiti. Znate da je Svemir tu za ljude koji su zahvalni, koji misle pozitivno i trude da uvijek izvuku najbolje iz svega.