Njemački naučnici dokazuju da postoji život nakon smrti

Tim psihologa i doktora povezanih sa Tehničkim Univerzitetom u Berlinu, objavili su da su dokazali kliničkim eksperimentisanjem, postojanje oblika života nakon smrti.

Ova zapanjujuća objava temelji se na zaključcima studije koja koristi novu vrstu medicinskog nadziranog iskustva blizu smrti koje omogućuje da pacijent bude klinički mrtav gotovo 20 minuta prije nego što se vrati u život.

ZNAM DA BI NAŠI REZULTATI MOGLI POREMETITI VJERU MNOGIH LJUDI

Ovaj kontroverzni proces koji se ponavljao na 944 volontera u posljednje četiri godine zahtijeva kompleksnu mješavinu lijekova, uključujući epinefrin i dimeriltriptamin, namjenjen tijelu da preživi stanje kliničke smrti i proces reanimacije bez oštećenja.

Tijelo subjekta potom je stavljeno u privremeno komatsko stanje uzrokovano mješavinom drugih lijekova koji su 18 minuta kasnije morali filtrirati ozonom iz njegove krvi tokom reanimacije.

Ova vrsta opreme već je korištena tokom proteklih nekoliko godina, kako bi ponovo zainteresovala ljude koji su mrtvi između 40 minuta i jedan sat.

Iskustvo blizu smrti pretpostavljeno je u raznim medicinskim časopisima u prošlosti, imajući u vidu karakteristike halucinacija, ali dr. Ackermann i njegov tim, suprotno, smatraju ih dokazima o postojanju života poslije smrti i oblikom dualizma između uma i tijela.

Tim naučnika na čelu s dr. Bertholdom Ackermannom pratio je rad i sastavio svjedočanstva subjekta.

Iako postoje neke male varijacije od pojedinca do pojedinca, svi ispitanici imaju neke uspomene na njihovo razdoblje kliničke smrti i velika većina njih opipsuje neke vrlo slične senzacije.

Najčešće sjećanja uključuju osjećaj odvajanja od tijela, osjećaj levitacije, potpuno spokojstvo, sigurnost, toplinu i prisutnost neodoljivog svjetla.

”Znam da bi napi rezultati mogli poremetiti zvjerenja mnogih ljudi”, kaže gospodin Ackermann.”Ali na neki način smo upravo odgovorili na jedno od najvećih pitanja u istoriji čovječanstva, pa se nadam da će nam ti ljudi moći oprostiti.Da, postoji život nakon smrti i izgleda da se ovo odnosi na sve.”

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.