Novo istraživanje pokazuje da je kokosovo ulje bolje od bilo koje paste za zube

Na institutu za tehnologiju u Irskoj, istraživači su proučavali učinak kokosovog ulja i paste za zube unutar usta kako bi vidjeli šta je davalo korisnije rezultate.

Ono što su otkrili jest da samo uzimajući kašiku kokosovog ulja umjesto paste za zube može imati puno više uticaja na higijenu u ustima.

Kako je tačno kokosovo ulje bolje od zubne paste ? Za početak, kokosovo ulje ima sposobnost spriječiti propadanje zuba bolje od bilo koje paste za zube s fluoridom koji se može naći u lokalnoj trgovini.Takođe, uopšte ne postoje nuspojave kada koristite kokosovo ulje jednostavno zbog činjenice da je to prirodna tvar koja ne sadrži nikakve hemikalije.

Nadalje, dokazano je da kokosovo ulje uništava česte vrste bakterija koje se nalaze u ustima, što je puno bolje od paste za zube , uključujići uklanjanje nekih štetnih svojstava Candida albicans.

Studija preporučuje da koristite samo kašiku kokosovog ulja kada četkate zube.Postupak se naziva ”ulijevanje ulja00, što u osnovi znači da mućkate kokosovo ulje u ustima, ili dok se ne otopi, nakon 30 minuta , a zatim ispljunite u sudoper.

Nemojte gutati ulje kako bi izbjegli konzumiranje svih neugodnih ostatak koje ste upravo uklonili iz zuba.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.