ODAKLE POČETI? Živite ŽIVOT KOJI ZASLUŽUJETE – jer vi to MOŽETE!

Donošenje životnih promjena kako bi poboljšali kvalitet života može biti nevjerovatno, ali odakle početi? Srećom, već ste na pravom putu, obrazujuići se o tome.

Hajde da počnemo s osnovama : vaše zdravlje.Ovo je bez sumnje nešto najteže u potpunosti shvatiti.Naše prehrambene i zdravstvene navike ugrađene su u našoj psihi vrlo rano tako da nije iznenađujuće što će promjena tih navika biti izazov.

Primite ovaj savjet k srcu : Počnite manje! POsljednja stvar koju želite učinit je preplaviti se drastičnim promjenama, samo se postavljate za neuspjeh.Mjenjanje previše je glavni razlog zašto većina ljludi ne uspije u dijetama, pa hajde da to izbjegnemo.Ako poduzmete bebine korake, gotovo uvijek ćete imati puno bolje rezultate.

Počnite izbacivanjem nekoliko nezdravih ponašanja , ali ne zaustavite se na jednom.Pretpostavimo da ste pušač i želite sebi bolje.Donesite odluku : idete li raditi na težini problema ili prestati pušiti? Na kraju je vaš izbor, ali preporučljivo je najbprije prestati pušiti.Možda ćete dobiti nekoliko kilograma u tom procesu, ali već imate težak problem ionako, tako da nije važno.

Jednom kada se posvetite velikoj promjeni, bit ćete u jačem položaju za rješavanje problema s težinom.Umjesto da počnete s mršavljenjem prvo , riskirat ćete gubiti težinu a onda je ponovo dobiti kada prestanete pušiti, a niko ne želi to!Opšte govoreći : izbjegavjte brzu hranu, kuhajte češće kod kuće , nego da koristite prerađenu hranu, učlanite se u teretanu i pronađite rutinu vježbanja koja vam najbolje odgovara i pokušajte ostati aktivni što je više moguće.

Sada razgovarajmo o vašem okruženju i osobama s kojim ste okruženi.Čvrsto vjerujem da je svako pod uticajem, negativno ili pozitivno, od strane ljudi u svom životu.Svi smo imali iskustvo s toksičnim osobama koje su na neči način zeznuli naš život : riješite se tih ljudi!

Smatra se da elektornika onemogućava našu sposobnost da imamo sretan, zdrav život zbog toga koliko smo ovisni o tome.Sigurno živimo u digitalnom svijetu, ali ograničavanje vremena provedenog na internetu koristit će vam mnogo više  nego što msilite.Nema više argumenata na Fejsbuku, nema politike : morate sada gledati sebe, a ne sve druge.

Nemojte samo misliti pozitivno, budite pozitivni.Sada, ne govorim da hodate sa glavom u oblacima, ignorisajući probleme koji su prisutni, jer to je poricanje i može imati ozbiljne negativne mentalne učinke.Umjesto toga,  pogledajte svijetliju stranu stvari, rješavajte sve životne porbleme na racionalan način i ostanite jaki : to možete učiniti!

Na kraju, čisto da osigurate vašu sreću.Imajte na umu vaše zdravlje, riješite se negativnih uticaja , izađite i uživajte u svijetu, i zbog dobroga uvijek se sjetite nasmijati! Vi ćete živjeti život u potpunosti, a to je uvijek nešto za osmijeh!

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.