Odustajanjem od ljubavi, odustajete od sebe i života : Zašto nikada ne biste trebali odustati od ljubavi

”Onima koji su odustali od ljubavi: Kažem, ” Vjerujte malo u život.” – Maya Angelou

Znate li šta ja stvarno volim ? LJUBAV! Volim LJUBAV!

Način na koji je vidim, ne postoji veća i moćnija snaga u cijelom svemiru od same ljubavi.

Ljubav pokreće svijet.To je ljepilo koje drži sve zajedno.Ljubav je ono od čega smo napravljeni.Mi smo napravljeni od ljubavi i napravljeni za ljubav.Naša istinska priroda je ljubav i pokušavajući se udaljiti od ljubavi, rekavši da želimo odustati od ljubavi, polako ali sigurno odmičemo se od onoga ko smo zaista.Odmičemo se od naše istinske prirode, odmičemo se i odjećamo se sve više dezorijentisano, odvojeno i zbunjeno.

Najveća greška koju svako može učiniti jest da odustane od ljubavi.

Kako možete odustati od nečega što je u vama? Kako možete odustati od nečega što ste vi?

Odustajanjem od ljubavi, odustajete od sebe i odustajete od života.Bez ljubavi, nema ničega.Ništa nije vrijedno imati, nije vrijedno raditi..

Često čujete kako ljudi govore : ”Odustajem od ljubavi, ljubav boli.Ne želim nikada više voljeti.Previše se plašim da budem povrijeđen opet.Ljubav me je uništila i završio/la sam s tim.”

Velike smo neznalice.Nemamo pojma šta je ljubav.Mislimo da je ljubav izvor patnje, ali je li to zapravo ljubav ?

Vjerovali ili ne, nije ljubav ono što boli.Nije ljubav ono što uzrokuje da sojetimo bol u srcu, nego naša privrženost tome kako bi stvari trebale biti ili ne bi trebale biti.To su ideje koje imamo u glavi o tome kakva bi ljubav trebala biti i kako bi odnosi trebali izgledati.

Većina nas je u kontrolisanim odnosima, a ne u ljubavnim odnosima.Igramo se Boga jedni s drugima, kontrolišući se i pretvarajući se da znamo šta je najbolje za druge i oduzimamo slobodu koju svako od nas želi i treba.Umjesto da dopustimo jedni drugima da se izražavamo i živimo svoj život na način na koji naše duše žele, slobodno i autentično, mi stajemo na put.Umiješamo se i utičemo na sudbinu jedni drugih, ne napozitivan, već na negativan i na neki način destruktivan način.

”Ljubav dugo trpi, dobrostiva je; ljubav ne zavidi, ne ponosi se, ne nadima se. Ne čini što ne valja, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu,Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini,Sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.Ljubav nikad ne prestaje, a proročanstva ako će i prestati, ili Jezici ako će umuknuti, ili znanje ako će proći.” – Korinćanima 13 : 4-8

Nije ljubav ono što boli.Nije ljubav od koje biste trebali odustati.Jer ljubav je zainteresovana samo za ljubav.Ljubav nije zainteresovana za kontrolu ili pokušaj promjene ili zatvaranje druge osobe.Ljubav samo želi voljeti, jer to je sve što ljubav zna kako učiniti.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.