ON “VISI” NA MOBILNOM TELEFONU, VI GORITE OD LJUBOMORE: Kako otkriti da li vas partner vara

Kad partner prečesto koristi mobilni telefon kod kuće, žena posumnja i na preljubu… 

Mobilni telefon je neizostavan deo modernog života, a u partnerskim vezama je od velike pomoći. Brze romantične poruke, kratke izjave ljubavi i podsećanja da smo “tu” za našu voljenu osobu mogu da začine svaki odnos i osveže romansu.

Međutim, mobilni telefon može da bude i povod za rasprave među partnerima. Šta kažu psiholozi – kad je vreme za ozbiljan razgovor o ovoj temi?

“Upotreba telefona može da pokaže da li je sve u redu u vašoj vezi”, tvrdi dr Liza Loles, klinički psihoterapeut. “Važno je da poznajete navike svog partnera pa ćete lako primetiti da li on iznenada provodi mnogo više vremena koristeći mobilni nego ranije.”

Prema njenim rečima, dramatične promene u ponašanju uvek mogu da budu znak komplikacija u vezi.“Još je važnije kako se vi osećate zbog toga. Da li vam je neprijatno? Postajete li anksiozni? To se često dešava ako čak i pre nego što svesno primetite da partner provodi mnogo više vremena koristeći mobilni telefon nego ranije. U tom slučaju, vreme je za razgovor i to, pre svega, o vašim osećanjima”, objašnjava ona. muskarac na telefonu 2.jpg Izvor: Shutterstock 

Ako partner krije telefon čim vi uđete u sobu, jasno je da ne želi da vi nešto vidite. Međutim, pre nego što posumnjate da je reč o preljubi, povedite otvoren razgovor uz pažljiv pristup. Moguće je da se iza svega krije i kockarska opsesija, ali i biznis planovi o kojima još ne želi da govori.

Ako oboje prekraćujete vreme skrolujući po mobilnom telefonu, to može biti sasvim bezazleno. A sasvim je nešto drugo ako vi započinjete razgovor ili pokazujete nežnost, a vaš partner ne ispušta mobilni iz ruku.Ni ovo ne mora da ukazuje na moguću prevaru. Možda ima problema na poslu ili je preumoran iz nekog drugog razloga koji, svakako, želite da razjasnite kako biste mu pružili podršku. muskarac krije mobilni telefon.jpg Izvor: Shutterstock 

Najozbiljniji problem nastaje kad partner odbija svaki razgovor na temu upotrebe mobilnog telefona. Ako stalno negira da ga koristi duže nego pre ili da ga krije, ako ne želi čak ni da razgovara o vašim osećanjima tim povodom, morate posvetiti pažnju tome. Pokušajte da pričate izbegavajući nametanje krivice i koristite što češče izraze “volela bih da znam” i “potpuno razumem”, kako biste ohrabrili partnera da vam se poveri.

Tekst: Lepa&Srećna